Will Smith sai kovan rangaistuksen Oscar-akatemialta – Kymmenen vuoden kielto osallistua tilaisuuksiin

Rangaistus on kova.

8.4.2022 22:37

Variety uutisoi päätöksestä, jonka Yhdysvaltain elokuva-akatemia teki näyttelijä Will Smithin osalta. Smith löi Oscar-gaalassa Chris Rockia kasvoihin, kun tämä oli vitsaillut hänen vaimostaan.

Akatemia äänesti niin, että Smith ei saa osallistua Akatemian järjestämiin tapahtumiin, kuten Oscar-gaalaan, kymmeneen vuoteen. Smith antoi pian päätöksen jälkeen lausunnon, jossa sanoo hyväksyvänsä ja kunnioittavansa Akatemian päätöstä.

Akatemia pyytää anteeksi, ettei puuttunut tapaukseen tilanteessa. ”Se oli meidän mahdollisuutemme asettaa esimerkki vieraillemme, katsojillemme ja Akatemia-perheellemme ympäri maailman, mutta epäonnistuimme – olimme valmistautumattomia tilanteeseen, jota emme ennalta osanneet arvata. ”

Akatemia myös hyväksyi Smithin eroamisen elokuva-akatemian jäsenyydestä. ”Haluamme ilmaista syvän kiitollisuutemme herra Rockia kohtaan, koska hän onnistui ylläpitämään malttinsa erityislaatuisessa tilanteessa.”

”Toiminnallamme otamme kantaa Will Smithin käytökseen, mutta se on askel suurempaan päämäärään suojellaksemme esiintyjiemme ja vieraidemme turvallisuutta, sekä palauttaaksemme luottamuksen Akatemiaan.”

Lisää luettavaa