Willow-sarjan katkaisemiselle löytyi uusi selitys – vaikuttaa myös Indiana Jonesiin

Yksi jyrää.

26.3.2023 22:30

Fantasiaelokuva Willow’n maailman uudelleen henkiin herättänyt saman niminen tv-sarja loppui tylysti vain yhteen kauteen. Viime vuoden lopulla Disneyn suoratoistopalvelussa käynnistetty sarja toki päättyi tunnelmissa, jotka antoivat ymmärtää, että jatkolle olisi mahdollisuus. Vaikka myös sarjan tekijät elättelivät tätä toivetta, ei toiselle tuotantokaudelle kuitenkaan ole näytetty vihreää valoa. Käytännössä sarja on juuttunut hämärään limboon.

Willow’n kohtalon on arveltu liittyneen sarjan suosioon, mutta yleisesti ottaen sarjan keräämä palaute kallistui silti positiivisen puolelle. Esim. Rotten Tomatoes -sivustolla sarjan tuoreusprosentti on tätä kirjoittaessa 83/100.

Willow’n ohella jarrut on lyöty pohjaan Indiana Jones -maailmaan liittyvän tv-sarjan kohdalla. Jälkimmäistä, nuoren Indyn seikkailuista kertovaa uutuutta, ei vielä ehtinyt valmistua edes yhtä tuotantokautta.

Syy äkkijarrutukselle löytyy ehkä hieman yllättäen Star Warsista. Lucasfilm, jonka nimekkeisiin kaikki kolme kuuluvat, on huhujen mukaan saanut emoyhtiöltään Disneyltä ukaasin keskittyä jatkossa vain Star Warsiin. Vaikka myös osa huhutuista Star Wars -projekteista on sittemmin kuopattu, esim. The Mandalorian -sarjan odotetaan jatkuvan neljännelle kaudelleen ja vielä tarkemmin nimeämätön Star Wars -elokuva sai juuri uuden käsikirjoittajan.

 

Lähteet: Deadline, Movieweb

Lisää luettavaa