X-Men: First Classin jatko-osa tarvitsee uuden ohjaajan – Palaako vanha kettu?

Kehutun X-Men: First Class -elokuvan (2011) tuleva jatko-osa, X-Men: Days of Future Past jäi yllättäen ilman ohjaajaa, kun edellisen seikkailun ohjannut Matthew Vaughn ilmoitti jättävänsä jatko-osan tontin auki.

Deadlinen mukaan Vaughnin todennäköisin korvaaja olisi yllättävä nimi: kaksi alkuperäistä X-Men-elokuvaa ohjannut Bryan Singer.

Jos Singer on studion valinta ohjaajaksi, vaihtavat Vaughn ja Singer paikkoja keskenään kuin Venäjän valtaapitävät. Singer nimittäin loi First Classin tarinan ja samalla tuotti elokuvan. Vaughn taasen loi tarinan Days of Future Pastille ja on aikeissa siirtyä myös elokuvan tuottajaksi.

Deadline spekuloi samalla, että Vaughn ohjaisi seuraavana elokuvanaan Mark Millarin sarjakuvaan perustuvan Secret Servicen. First Classin lisäksi Vaughn on aiemmin urallaan ohjannut vain kolme elokuvaa, kaikki genremenestyksiä: Layer Cake (2004), Tähtisumua (2007) ja Kick-Ass (2010).

Vaughn ehti aiemmin kieltäytyä myös Kick-Assin jatkon ohjaksista. Ensi vuodeksi valmistuvan ja parhaillaan kuvattavan Kick-Ass 2: Balls to the Wall -elokuvan ohjaa Jeff Wadlow.

Singerin seuraava elokuva on nimensä Killeristä Slayeriksi vastikään vaihtanut pavunvarsisatu, Jack the Giant Slayer, joka nähdään valkokankailla ensi keväänä.

X-Men: Days of Future Past on tarkoitus kuvata ensi keväänä, joten uusi ohjaaja lienee pian selvillä.

Kuva X-Men: First Classista.

Aiheeseen liittyvät jutut