Yhdysvaltain lippukassoilla ruuhkaa: Elysium vaivoin ykköseksi

Neill Blomkampin uusi tieteiselokuva Elysium oli Pohjois-Amerikan tuottoisin elokuva viikonloppuna. Elysiumin tulos jäi tosin odotettua pienemmäksi: avausviikonlopun tuotto oli arviolta 30,5 miljoonaa dollaria, mikä on vähemmän kuin ohjaajan läpimurtoelokuvan District 9:n avaus. District 9 keräsi avausviikonloppunaan neljä vuotta sitten 37,4 miljoonaa dollaria, vaikkei siinä ollut yhtään tunnettua näyttelijää. Elysiumin pääosissa näyttelevät Matt Damon ja Jodie Foster. Elysium tuli ensi-iltaan perjantaina myös Suomessa.

Ruuhkaisena viikonloppuna teattereissa oli kaksi muutakin isoa ensi-iltaa, jotka antoivat Elysiumille kovan vastuksen. Komedia We’re the Millers oli viikonlopun kakkonen 26,6 miljoonalla dollarilla. Keskiviikkona ensi-iltaan tullut We’re the Millers on viidessä päivässä kerännyt jo mukavat 38 miljoonaa dollaria. Elokuvan pääosissa näyttelevät Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts ja Will Poulter. We’re the Millers tulee Suomen teattereihin 6. syyskuuta nimellä Millerit.

Disneyn 3D-animaatio Planes oli listan kolmonen 22,5 miljoonan dollarin tuloksella. Tulos on hyvä, jos ottaa huomioon että Planes tuotettiin pienemmällä budjetilla kuin valkokangasanimaatiot yleensä (50 miljoonaa dollaria). Planes olikin suunniteltu alun perin vain videolevitykseen. Disney on markkinoinut Planes-elokuvaa eräänlaisena Autojen spin offina, mutta se ei ole Pixar-tuotanto kuten Autot, vaan siitä vastaavat Disneyn dvd-julkaisuja tekevät animaattorit. Suomeen animaatio tulee 27. syyskuuta nimellä Lentsikat.

Teattereihin tuli neljäskin iso ensi-ilta. Percy Jacksonin seikkailuja jatkava Percy Jackson: Sea of Monsters tuli Millereiden tapaan teattereihin jo keskiviikkona. Viikonlopun tulos oli vaatimattomat 14,6 miljoonaa ja viiden päivän tulos 23,5 miljoonaa, mikä on 90 miljoonaa dollaria maksaneelle elokuvalle selvästi odotettua vähemmän. Elokuva tulee Suomen teattereihin ensi perjantaina nimellä Percy Jackson: Hirviöidenmeri.

Lähde: Hollywood Reporter

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut