Yksi kaikkien aikojen elokuvatähdistä täyttää 60 vuotta – mies valittu rakastetuimmaksi näyttelijäksi monta kertaa

Tom Hanks täyttää tänään 60 vuotta.

9.7.2016 16:00

Hanks on yksi kaikkien aikojen suurimpia elokuvatähtiä. Hän syntyi 9. heinäkuuta vuonna 1956 Concordissa, Kaliforniassa.

Hanks teki läpimurtonsa 1980-luvulla näyttelemällä komediallisissa elokuvissa Polttarit, Splash ja Big – Isoksi yhdessä yössä.

Uransa aikana Hanks on tehnyt uskomattoman määrään hienoja elokuvia. Uneton Seattlessa, Philadelphia, Forrest Gump, Apollo 13, Pelastakaa sotamies Ryan, Vihreä maili, Cast Away – Tuuliajolla, Ota kiinni jos saat ja Toy Story 1-3 ovat vain muutamia esimerkkejä Hanksin vaikuttavasta ansioluettelosta.

Uransa aikana Hanks on voittanut kaksi Oscar-palkintoa. Hän sai parhaan miespääosan esittäjän palkinnon Philadelphiasta ja Forrest Gumpista.

Palkintojen lisäksi Hanksin elokuvat ovat menestyneet rahallisesti. Kaikkien aikojen tuottoisimpien näyttelijöiden listalla Hanks on sijalla 4. Hänen elokuvansa ovat tuottaneet yhteensä 4,3 miljardia dollaria.

Hanks on useaan kertaan valittu yhdysvaltalaisten suosikkinäyttelijäksi. Hänet on äänestetty suosituimmaksi näyttelijäksi vuosina 2002, 2004, 2005, 2013 ja 2015.

Seuraavaksi Hanks nähdään Clint Eastwoodin ohjaamassa Sully-elokuvassa ja Infernossa, joka on kolmas Dan Brownin suosittuihin Robert Langdon -kirjoihin perustuva elokuva.

Alla on hauska video, jossa Hanks yrittää näytellä koko filmografiansa läpi muutamassa minuutissa.

Kuva: Larry Crowne: Uusi mahdollisuus

Lähteet: Entertainment Weekly, IMDb, Box Office Mojo

Lisää luettavaa