Yksikään elokuvatraileri ei ole täydellinen ilman tätä lausetta – arvaatko mistä on kysymys?

12.7.2013 22:00

Jos koko maailmaa uhkaa täystuho, kuka yksin voi pelastaa meidät?

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Oletko koskaan kiinnittänyt huvittuneena huomiota esimerkiksi hieman nykypäivää vanhempien toimintaelokuvien trailereihin, joissa viskisen syvä miehen kertojaääni pohjustaa elokuvan juonikehystä kohtalokkaita lauseita hönkimällä?

Yhteistä näillä kertojaäänien selostamilla trailereilla on Don LaFontainen lisäksi usein myös miltei jokaisessa klipissä jo valmiiksi sukupuoliprofiloitu anonyymi sankari.

Ja se on nimittäin ”one man”, yksi mies. Koko maailman kohtalo roikkuu aina tämä yhden miehen harteilla. Tämä yksi mies saa vastaansa koko mafian. Tästä tehtävästä selviää vain yksi mies. Yhdysvaltain presidentti voi luottaa vain tähän yhteen mieheen. Vain yksi mies voi pysäyttää heidät.

On sanomattakin selvää, että koko maailman toiveet ihmiskunnan pelastumisesta ovat olleet tämän yhden miehen varassa jo niin monta kertaa, että eiväthän kenenkään hermot voi kestää tuollaista painetta.

YouTube-käyttäjä Solid Wood Pecker on onneksemme koostanut kokoelman kymmenistä ”one man” -lausetta hyödyntävistä trailereista, ja kyseessä on muuten melkoisen pitkä litania.

Ota kyseinen mestariteos haltuun alempaa, koska vain yksi mies tai nainen sen voi tehdä.

(Episodi/JST)

Lisää luettavaa