Yle: kuunatsit menivät konkkaan – Iron Sky -elokuvien tuotantoyhtiö täytti konkurssihakemuksen

Ei mikään yllättävä uutinen.

Tämä oli odotettavissa. Yle kertoo, että Iron Sky -elokuvia tehnyt Iron Sky Universe Oy on hakeutunut konkurssiin talousvaikeuksien vuoksi. Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja elokuvatuottaja Tero Kaukomaa kuulee asiasta ensimmäisenä Yleltä.

Kaukomaa kertoo Ylen uutisessa tarkemmin yrityksen veloista. Niitä on hänen mukaansa lähemmäs miljoona euroa. Talousongelmat ovat jatkuneet ensimmäisen elokuvan julkaisusta lähtien.

Timo Vuorensolan ohjaamat Iron Sky -elokuvat ilmestyivät vuosina 2012 ja 2019. Jo ensimmäinen elokuva oli taloudellinen floppi, mutta kakkososa, Iron Sky: The Coming Race, oli taloudellinen katastrofi.

Ensi-ilta viivästyi vuosikausia, jonka jälkeen kriitikot ja katsojat lyttäsivät sen, eikä elokuva kerännyt katsojiakaan teattereihin.

The Coming Racen poliittisesti latautuneet vitsit olivat vuosikausia liian vanhoja, eikä käsikirjoituksen teekkarihuumori jaksanut enää kiinnostaa katsojia.

Lopulta levitysongelmat katkoivat kuolontuskissaan räpistelevän elokuvan siivet ja se vain kuoli pois.

Trilogiaksi suunniteltu elokuvasarja tuskin tulee siis näkemään kolmatta osaa.

Mitenköhän käy Iron Sky: The Arkin? Se on kiinalaismarkkinoille suunniteltu spinoff-elokuva, jonka ensi-illan piti olal viime vuonna. Tuskinpa tätäkään tullaan näkemään.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut