Yle: Sanoma kanteli Yle Areenasta Euroopan unioniin – Areena uhka reilulle kilpailulle?

Suomesta löytyy joku, joka ei pidä Yle Areenasta.

27.5.2021 20:01

Yleisradio uutisoi, että mediayhtiö Sanoma haluaa rajoittaa Ylen oppimisen sisältöjä, sekä monien henkireikää Yle Areenaa.

Sanoma, joka omistaa muun muassa Helsingin Sanomat, useita radiokanavia, tv-kanava Nelosen, sekä sen striimipalvelun Ruudun, on kannellut EU:n kilpailuviranomaiselle verorahoilla kustannettavasta Yle Areenasta.

Sanoman viestintä- ja kulttuurijohtaja ei Ylen uutisen mukaan vahvistanut mitä Ylen sisältöjä kantelu koski, mutta Ylen toimitusjohtaja kertoo, että kantelun keskiössä on Yle Areena.

”Kantelussa halutaan kyseenalaistaa suomalaisten rakastama ja arvostettuna verkkopalveluna palkittu Yle Areena ja sen tulevaisuus sekä tapa, jolla Yle julkaisee sisältöjä Areenaan”, Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kertoo Ylen uutisessa.

Avainkysymys lienee siinä, että kaupallinen media kokee olevansa alakynnessä, kun Suomella on laadukas verovaroin kustannettava palvelu. Aiemmin kaupallisen median edunvalvoja Medialiitto kanteli EU:lle Ylen toiminnasta, koska se katsoo, että Yle on haitaksi kaupallisten sanomalehtien digimarkkinoille.

Nyt kun suoratoistopalvelut ovat entistä suositumpia, verovaroin maksettava Yle Areena nähdään uhkana. Euroopan unionin komissiolta on pyydetty tarkastamaan, toimiiko Yle kilpailuoikeuden ja valtiontukisääntelyn näkökulmasta oikein.

Lisää luettavaa