Yleisökato saanut DC:n reagoimaan? – Aquamanin jatko-osa meni uudelleenkuvauksiin

Ovatkohan The Flash, Black Adam ja Shazam saaneet DC:n vetämään hätäjarrusta?

10.7.2023 19:20

Näyttelijä-elokuvantekijä Patrick Wilsonilla on vauhdikas vuosi meneillään. Hänen ohjausdebyyttinsä Insidious: The Red Door pesee tällä hetkellä Indiana Jones and the Dial of Destinyn kaltaisia elokuvia lippuluukuilla Yhdysvalloissa, ja joulukuussa julkaistaan DC:n Aquaman and the Lost Kingdom -elokuva, jossa hän esittää Ormia eli Merimestaria.

Insidious-elokuvan promokiertueella Wilson paljasti mielenkiintoisia asioita tulevasta Aquaman-elokuvan jatko-osasta. Hänen mukaansa elokuvaan kuvattiin uusia pätkiä vain hetki sitten.

”Orm on mahtava [hahmo]. Olin hänen kanssaan viime viikolla”, Wilson kertoi Hollywood Reporterin mukaan.

Lisäksi elokuvan päätähti Jason Momoa julkaisi kesäkuussa Instagram-tilillään kuvia Aquaman-kuvauksista.

Mahdollinen syy uudellenkuvauksiin elokuvalle, joka on ollut tuotannossa jo vuosikausia, on sen paine onnistua DC:n viimeaikaisten floppien jälkeen. Black Adam, Shazam! Fury of the Gods ja viimeisimpänä The Flash ovat kaikki olleet pettymyksiä. Ensimmäinen Aquaman tuotti yli miljardi dollaria, mutta uudelleenkuvausten perusteella täyttä luottoa jatko-osaan ei tuottajilla vielä ole.

Wilsonilta puolestaan luottoa löytyy, tai ainakin löytyi. Viime vuoden helmikuussa hän kertoi Colliderille, että hän uskoo Aquamanin jatko-osaan, ohjaaja James Waniin ja DC:hen ja paljon.

”Luulen, että löysimme oman markkinarakomme. Luulen, että DC on löytänyt keinonsa ymmärtää, mihin kukin elokuva sopii – -. Selvästikin elokuva [ensimmäinen Aquaman] meni fanipoikien piiriä pidemmälle, koska se tuotti, mitä; miljardi dollaria, eikö niin? Se antaa vapauden sanoa: ’Tiedättekö mitä?’. Pidetään se [jatko-osa] hauskana. Tehdään siitä hauskaa.'”

Aquaman and the Lost Kingdom ei tule olemaan osa Snyderversea, vaan seisoo kokonaan omilla jaloillaan. Se voi osaltaan rohkaista teattereihin niitä katsojia, jotka eivät ole nähneet DC.n vime vuosien leffoissa mielekkyyttä.

Peter Safranin ja James Gunnin DC-universumi käynnistyy vuonna 2025.

Lisää luettavaa