Yllättäviä valintoja: nämä ovat Game of Thrones -komistuksen viisi lempileffaa

8.4.2015 13:33

HBO:n Game of Thronesissa Jaime Lannisteria näyttelevä Nikolaj Coster-Waldau on suosittu näyttelijä niin kotimaassaan Tanskassa kuin Hollywoodissakin. Nikolaj oli Rotten Tomatoes -leffasaitin haastattelussa eilen, jonka yhteydessä hän paljasti lempileffansa.

1. Last Tango in Paris – Viimeinen tango Pariisissa (1972) – Bernardo Bertoluccin klassinen mestariteos on Coster-Waldaun mukaan mahtava teos. Marlon Brandon näyttelysuoritus on täydellinen. ”Minua eivät shokeeraaneet seksikohtaukset vaan kuinka Brando toi uskomattoman sen tunnelatauksen elokuvaan.”

2. Once Upon a Time in America – Suuri gangsterisota (1984) – Sergio Leonen klassikko kuuluu Nikolajn ikissuosikkeihin. ”Tämä on yksi tärkeimmistä elokuvista, jonka olen koskaan nähnyt. Samastuin Robert De Niron esittämän Noodlesin päähahmoon täysin, halusin olla kuin hän, halusin tehdä kaiken kuin hän.”

3. Force Majeure – Turisti (2014) – Tuore ruotsalaistapaus on Nikolajn mieleen. Näyttelijä pitää Ruben Östlundin elokuvaa uskomattomana. ”Olen itse ollut naimisissa jo 17 vuotta, ja mielestäni leffa vangitsee täydellisesti parisuhteen, kaikki ne avioliiton jännitteet. Se on myös kuvattu upeasti.”

4. Play it Again, Sam – Kerta vielä, Sam (1972) – ”Minun on pakko valita jotain missä on Meryl Streep, vaikka niitä onkin niin monta. Aloin ajattelemaan Manhattania, jonka kautta päädyin Woody Alleniin ja lopulta päädyin Kerta vielä, Samiin, joka on hauskin elokuva, jonka olen ikinä nähnyt.” Herbert Rossin vanha slapstick-komediakin siis miellyttää Nikolajta.

5. Birdman (2014) – ”Olen Ed norton -fani. Hänellä oli uskomaton vuosi Grand Budapest Hotelin ja Birdmanin kanssa. Ainoastaan Norton voi näytellä Birdmanin roolin juuri niin kuin hän sen näytteli.” Alejandro González Iñárritun Oscar-voittaja on helppo valinta: ”teknisesti ajatellen elokuva on aivan mielisairas!”

Kuva: Toinen mahdollisuus, jonka Suomen ensi-ilta on 1.5.

Lähde: Rotten Tomatoes

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa