Yökukkujille tv:ssä: Kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi äänestetty sotaelokuva – järjettömän raaka kohtaus leikattiin pois

IMDb-arvosana on 8,3.

1.7.2022 10:30

Yön tv-tarjonnassa on Full Metal Jacket (1987). Se äänestettiin toiseksi parhaaksi sotaelokuvaksi Rankerin äänestyksessä vuonna 2017. Elokuva on myös HBO Maxissa.

Viileätunnelmainen sotaelokuva kertoo merijalkaväen alokkaista, jotka laitetaan kovaan rääkkiin peruskoulutuksessa, ennen kuin he joutuvat tositestiin Vietnamin sodassa.

Näyttelijöinä Matthew Modine, Adam Baldwin, Vincent D’Onofrio, R. Lee Ermey, Dorian Harewood, Kevyn Major Howard, Arliss Howard, Ed O’Ross, John Terry sekä Kieron Jecchinis.

Ermey on entinen alokkaiden kouluttaja, ja hänen piti toimia vain neuvonantajana elokuvassa. Ohjaaja Stanley Kubrick päättikin palkata hänet rooliin nähtyään videon, jolla Ermey huutaa loukkauksia putkeen viidentoista minuutin ajan.

Elokuvasta leikattiin pois raaka kohtaus, jossa sotilaat pelaavat jalkapalloa. Syynä oli se, että tarkemmin katsottuna he pelasivat jalkapalloa irtopäällä.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 01.07.2022 klo 23.40, Sub

Lue myös: Amber Heard onnistui suututtamaan myös Kate Mossin – Deppin ystävä kertoi reaktiosta – Episodi.fi

Lisää luettavaa