Yöllä tv:ssä: Flopannut Nicole Kidman -leffa on ihan hyvä – tarinassa poika sortuu rikollisille poluille

IMDb-arvosana on 6,3.

19.6.2024 09:30

Yöllä esitetään televisiosta elokuva The Goldfinch (2019). Se perustuu Donna Tarttin kirjaan Tikli, joka pysytteli jopa 30 viikkoa The New York Timesin Best Seller -listalla.

Tarinassa kolmetoistavuotiaan Theon äiti menehtyy museoräjähdyksessä. Theo kokee sekä surua että syyllisyyttä, ja hänen polkunsa vie rikollisuuden pariin. Matkan varrella hän kuitenkin kohtaa myös uudistumista ja rakkautta.

Näyttelijöinä Ansel Elgort, Oakes Fegley, Aneurin Barnard, Finn Wolfhard, Ashleigh Cummings, Willa Fitzgerald, Aimee Laurence, Sarah Paulson, Luke Wilson, Jeffrey Wright sekä Nicole Kidman.

Julianne Moore kieltäytyi Theodoren äidin roolista, kun taas Ralph Fiennes ja Liam Neeson kieltäytyivät Hobien roolista.

Elokuva ei menestynyt lippuluukulla, vaan se floppasi pahasti. Se kärsii aika viihdyttävästä kokonaisuudesta huolimatta liiasta pituudesta.

Syystä tai toisesta kriitikot ovat pitkälti lytänneet leffan. Yleisö on pitänyt siitä enemmän. Rotten Tomatoesissa yleisöpisteet yltävään lukuun 3,8 viidestä. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 19.6.2024 klo 23.45, TV5

Lue myös: Nyt Netflixissä: Kiihkouskovaisuutta ja ahdasmielisyyttä – laadukas elokuva käsittelee vaikeaa teemaa – Episodi.fi

Lisää luettavaa