Yöllä tv:ssä: Tosielämän kauhukokemus päätyi elokuvan alkukohtaukseen – jokin istuu viereen…

IMDb-arvosana on 6,5.

2.6.2024 07:00

Yön tv-tarjonnasta löytyy elokuva Crimson Peak (2015).

Salaisuuksia kätkevä kartano seisoo verenpunaisen saven peittämällä vuorella. Nuori kirjailijatar päätyy asumaan pelottavaan rakennukseen, kun hän rakastuu mystiseen muukalaiseen. Mikä mahtaa olla totuus Crimson Peakista?

Ohjaus Guillermo del Toro. Pääosissa Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain sekä Charlie Hunnam.

Meksikosta lähtöisin oleva ohjaaja, kauhufantasian taitaja del Toro paljasti, että hänen äitinsä kertoma kummitustarina inspiroi häntä Crimson Peak -elokuvan kuvauksissa. Hän kertoi toimittajille tarinan elokuvan lehdistötilaisuudessa.

– Avauskohtaus perustuu vierailuun, jonka äitini koki hänen isoäitinsä kuoltua. Äiti itki lapsena sängyssä, kun hän kuuli isoäitinsä silkkipuvun äänen käytävässä. Hän haistoi isoäidin parfyymin ja kuuli sänkynsä narahtavan, kun joku istui hänen viereensä. Hän tunsi myös isoäitinsä nojaavan hänen selkäänsä kohti, kunnes äiti hyppäsi ylös sängystä huutaen ja juoksi ulos huoneesta.

Del Toro sanoo saaneensa vaikutteita elokuvaan myös viktoriaanisen ajan kirjailijoilta, kuten Mary Shelleyltä ja Ann Radcliffeltä. Del Toron lisäksi elokuvaa oli kirjoittamassa Matthew Robbins.

Elokuva on myös Ruutu Plussassa ja SkyShowtimessa. Leffan traileri alla ja arvostelu täällä: Crimson Peak -arvostelu.

Tulevat lähetykset:

  • Ma 03.06.2024 klo 00.20, Kutonen

Lue myös: Muistatko Päättymätön tarina -elokuvan pikkutytön? Yksi 80-luvun tunnetuimmista tähdistä lopetti vaanijoiden takia ja palaa nyt valkokankaalle – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa