Muistatko Päättymätön tarina -elokuvan pikkutytön? Yksi 80-luvun tunnetuimmista tähdistä lopetti vaanijoiden takia ja palaa nyt valkokankaalle

Hän löysi toisenlaisen uran itselleen.

28.5.2024 07:15

Moni saattaa muistaa fantasiaklassikon Päättymätön tarina (1984, The NeverEnding Story). Siinä nähtiin lapsinäyttelijä Tami Stronach, joka nousi elokuvasta hetkeksi maailmanlaajuiseksi tähdeksi. Stronach näytteli Wolfgang Petersenin ohjaamassa elokuvassa lapsihallitsijaa.

– Olin onnellinen. Se oli niin mahtava spektaakkeli, etten silloin lapsena ymmärtänyt, kuinka onnekas olin, hän kertoi elokuvasta Metrolle.

Stronach oli aina pitänyt esiintymisestä, ja elokuvaan hän päätyi sattumalta koe-esiintymisen kautta. Ohjaaja Peterseniä hän kehui.

– Hän ei todellakaan kohdellut minua kuin lasta. Hän ei sanonut: ”Okei, kultapieni…”.

– Minusta tuntui, että hän todella puhui minulle näyttelijänä, ja hän luotti siihen, että ymmärsin tarinan.

Päättymätön tarina.

Stronachin ura näyttelijä päättyi ikävästi kesken. Syyksi hän sanoi Metron haastattelussa epätoivotun huomion miehiltä. Lisäksi hän sai ”asiattomia” käsikirjoituksia. Hän katosi parrasvaloista melkeinpä yhtä nopeasti kuin oli sinne tullutkin.

Päätöksessä oli mukana hänen vanhempansa, joiden kanssa hän keskusteli asiasta. Sudenkuopat lapsinäyttelijän uralla katsottiin liian suuriksi.

– Ehkä haastavin asia oli vaanijat, se on vaikea asia, kun olet pieni, Stronach sanoi.

Jotkut Stronachille tarjotuista käsikirjoituksista olivat hyvin aikuismaisia, eivätkä sopivia lapselle. Vaikka hän oli lapsi, hän tiesi myös, ettei halunnut tehdä huonoja rooleja.

Elokuvanäyttelemisen sijaan Stronach päätyi teatterinäyttelijän ja tanssijan uralle. Hän jopa perusti oman tanssikoulunsa Tami Stronach Dance.

Stronach on palannut lopultakin elokuvanäyttelijäksi. Hänen paluunsa tapahtuu kesäkuussa ensi-iltansa saavassa elokuvassa Man and Witch: The Dance of a Thousand Steps. Hän sanoo Päättymätön tarina -fanien saaneen hänet vakuutettua palaamaan.

Elokuva on juonikuvauksensa mukaan lämminhenkinen kunnianosoitus 80-luvun matalan budjetin fantasiaelokuville. Muina näyttelijöinä mukana muun muassa Christopher Lloyd, Michael Emerson, Shohreh Aghdashloo ja Sean Astin ääninäyttelijän ominaisuudessa. Leffa saa ensi-iltansa 28. kesäkuuta.

Man and Witch: The Dance of a Thousand Steps.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Tami Stronachista

Hänen molemmat vanhempansa olivat arkeologeja.

Kun hän koe-esiintyi Päättymätön tarina -elokuvaan, hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, että kyseessä oli suuri Hollywood-tuotanto. Hän luuli koe-esiintyvänsä pieneen näytelmään.

Tuottaa omat tanssiproduktionsa.

Tami Stronach on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä Man and Witch: The Dance of a Thousand Steps -elokuvan traileri.

Lue myös: Nyt Netflixissä: Luc Bessonin ohjaama toimintatrilleri vuodelta 2023 – elokuvaa varten tarvittiin 15 koirakouluttajaa – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Metro

Lisää luettavaa