Muistatko Meadowin Sopranos-sarjasta? Tältä MS-tautia sairastava Jamie-Lynn Sigler näyttää nyt

Menestynyt myös teatterin lavalla.

15.5.2024 05:30

Näyttelijä Jamie-Lynn Sigler täyttää tänään 43 vuotta. Sopranosista tunnettu näyttelijä sairastaa MS-tautia, ja hän kertoi siitä haastattelussa tänä vuonna.

Siglerillä on ollut MS-tauti 22 vuotta, ja hän kertoi Today-ohjelman lähetyksessä, miten hän tulee toimeen sairauden kanssa. Tähdellä on viihdeteollisuudessa kohtalotovereita, sillä myös Pulmuset-sarjasta tuttu Christina Applegate sairastaa sitä kuten myös Selma Blair.

Huolimatta sairaudestaan Sigler on onnistunut jatkamaan näyttelijänä, ja hän on myös podcast-ohjelman juontaja. Sigler on kuitenkin asettanut joitakin rajoja suojellakseen itseään, joita hän ei ehkä olisi tehnyt ilman diagnoosia.

– Teen muutoksia, olipa kyse sitten siitä, että pyydän kuvauspaikalle tuolia, jossa voin levätä otosten tai kohtausten välissä. Saatan myös pysäköidä asuntovaununi hieman lähemmäs kuvauspaikkaa, Sigler sanoi.

Siglerin mukaan tällaiset pienet asiat ovat ratkaisevia, eikä hän ujostele pyytää niitä.

Tähti sairastui MS-tautiin 20-vuotiaana, mutta kertoi asiasta julkisesti vasta 15 vuoden kuluttua vuonna 2016. Myös Christina Applegate kertoi omasta kokemuksestaan sairauden kanssa, ja hän on Siglerin kanssa heidän podcast-ohjelman toinen juontaja.

Sopranos oli tie maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen

Sopranos on yksi kaikkien aikojen suosituimpia sarjoja, ja sitä seurattiin ahkerasti Suomessakin. Sarjan tähtenä oli James Gandolfini, joka näytteli mafiveikkoa ja myös perheenisää. Sigler näytteli gangsterin teinitytärtä Meadow Sopranoa.

Siglerin ura alkoi jo lapsena, sillä hän on näytellyt ja laulanut 7-vuotiaasta saakka. Hän aloitti näyttelemisen newyorkilaisessa teatterissa, ja hän on ollut uransa aikana mukana monissa näytelmissä. Broadway-debyyttinsä hän teki Bellenä Disney-tuotannossa ”Kaunotar ja hirviö”.

Meadow Sopranon roolista hän sai vuosina 1999 ja 2000 Hollywood Reporter Young Star Award -palkinnon parhaana nuorena näyttelijänä draamasarjassa. Vaikka hänellä on selvästi lahjoja näyttelemiseen, ihan kirkkaimmat Hollywoodin parrasvalot hänelle eivät ole auenneet.

Hän on kuitenkin näytellyt Sopranosin jälkeen useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Häneltä on tulossa seuraavaksi rikoselokuva Swerving. Se kertoo miehestä, joka alkaa huumerikollisten lähetiksi New Yorkissa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Sigleristä

HBO halusi korvata Siglerin Sopranosissa blondilla näyttelijällä neljän ensimmäisen jakson jälkeen. Uudelleenkuvaamista pidettiin kuitenkin liian kalliina.

Hän taisteli syömishäiriötä vastaan Sopranos-sarjan aikana.

Puhuu sujuvasti kreikkaa ja espanjaa.

Tähdellä on oma Instagram-sivu, jolla hän jakaa kuvia elämästään. Alla joitakin hänen jakamiaan potretteja.

Lue myös: Sopranos-luoja avasi sarjan mustan ruudun mysteeriä – näin Tony Sopranolle piti käydä – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Deadline, Today

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia