Pulmuset-tähti Christina Applegatella ei mene nyt hyvin – ”Pelkkiä paskoja päiviä”

Kaksi näyttelijää tukee häntä.

6.5.2023 15:15

Netflixin Dead to Me -sarjassa viimeksi näytellyt Christina Applegate on ikävän kurimuksen keskellä. Hän  kertoo, että suurin osa päivistä on ”paskoja”.

– Koskaan ei ole hyvää päivää. On vain pelkkiä paskoja päiviä, Applegate sanoi Vanity Fairin haastattelussa.

51-vuotiaan Applegaten synkät pilvet johtuvat hänen sairastamastaan MS-taudista. Hän huomaa taudin myös ulkonäössään, ja hän ihmettelikin itseään Dead to Me -sarjan viimeisellä kaudella.

– Kuka on tämä henkilö, jolla on 20 leukaa, Applegate mietti.

Applegaten arjessa tauti näkyy muun muassa niin, että häntä pelottaa käydä suihkussa. Suihkussa käyminen on Applegatesta pelottavaa, koska hänen jalkansa voivat pettää.

– Minusta on pelottavaa mennä sinne. On vain tiettyjä asioita, joita ihmiset pitävät itsestäänselvyytenä elämässään, ja joita minä pidin itsestäänselvyytenä, näyttelijä mietti.

Viikolla ystävä auttaa häntä 12-vuotiaan tyttären Sadien hoidossa. Viikonloppuisin avuksi tulee hoitaja.

– Portaissa kulkeminen, tavaroiden kantaminen – et voi tehdä sellaista enää. Se on paskamaista. Pystyn silti ajamaan autollani lyhyitä matkoja. Voin tuoda lapselleni ruokaa.

Ihmisten kanssa seurustelu on hänellä minimissä, koska hän pitää vierailuja uuvuttavina ja äänekkäinä.

– Se on 5000 kertaa kovempaa kaikille, joilla on vaurioita aivoissaan, Applegate kuvaili mekkalaa.

Hän harmittelee myös nykyistä ulkonäköään, eikä pidä itseään enää itsensä näköisenä.

Hänellä on tukenaan MS-tautia sairastavat näyttelijät Selma Blair ja Jamie-Lynn Sigler. Applegaten mielestä tautia sairastamattomien on mahdotonta ymmärtää, mitä he käyvät läpi.

MS-tauti on keskushermoston sairaus, jossa elimistö hyökkää omia kudoksia vastaan. Sairaus vaikuttaa liikunta- ja toimintakykyyn, ja oireet voivat olla hyvinkin moninaisia. Tautiin ei ole parannusta, mutta sitä voidaan hoitaa ja taudin kulkuun selvästi vaikuttaa.

Applegate pelkää Dead to Me -sarjan jäävän viimeiseksi roolikseen. Alla viimeisen kauden traileri.

Lue myös: Muistatko vielä Showgirls-stripparielokuvan kaunottaren Elizabeth Berkleyn – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Daily Mail, Terveyskirjasto

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia