Muistatko vielä Showgirls-stripparielokuvan kaunottaren Elizabeth Berkleyn – tältä hän näyttää nyt

Vuonna 1995 ensi-iltansa saanut Showgirls on kauhistuttavan huono elokuva, vai onko?

6.5.2023 06:00

Paul Verhoeven on erittäin pätevä ohjaaja, mutta useimpien mielestä Showgirls (1995) on varsin huono elokuva. Toisaalta se on ajan mittaan saanut myös kulttisuosiota ja puolustajia Quentin Tarantinoa myöden.

Elokuvaa on syytetty myös lupaavan näyttelijän, nykyisin 48-vuotiaan Elizabeth Berkleyn uran tuhoamisesta, ja Paul Verhoeven itse asiassa on ottanut siitä syyt niskoilleen.

Charlize Theron säästyi täpärästi, sillä hän halusi kovasti elokuvan pääroolin itselleen, mutta Verhoeven päätyi Berkleyhin. Myös Denise Richards haki rooliin, mutta hänet Verhoeven palkkasi vasta elokuvaan Starship Troopers (1997).

Berkley on myös sanonut, ettei tanssinut vuosiin elokuvan jälkeen.

Showgirls (1995).

Verhoevenille peukut siitä, että hän oli ensimmäinen Hollywood-tähti, joka kävi pokkaamassa vuoden huonoimmalle elokuvalle myönnettävän Razzie-palkinnon henkilökohtaisesti.

Vuonna 2015 Berkley puolestaan yllättäen ilmestyi Showgirls-elokuvan näytökseen, joten vaikuttaa, että hän on myöhemmin tullut sinuiksi leffan kanssa.

Viimeksi Berkley on näytellyt sarjassa Saved By The Bell. Seuraavaksi hänet nähdään tv-sarjassa The Idol, jonka pääosaroolissa on Lily-Rose Depp. Muita näyttelijöitä muun muassa The Weeknd, Anne Heche ja Eli Roth.

Sarjan tarinassa kulttijohtaja alkaa monimutkaiseen suhteeseen nousevan pop-idolin kanssa. Yksi sarjan luojista on Euphorian luoja Sam Levinson.

Berkley on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan Instagram-julkaisuja.

Lue myös: Mad Men -sarjan uhkea kaunokainen Christina Hendricks täytti 48 – tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa