Zack Snyder: ”Huomattavasti useampi ihminen näki Rebel Moonin kuin Barbien”

Meneeköhän tämä matematiikka aivan oikein?

7.3.2024 19:02

Rebel Moon -franchisen Netflixille luonut Zack Snyder oli The Joe Rogan Experience -ohjelman vieraana.

Snyder on tehnyt lähes kaikki elokuvansa Warner Bros. -studiolle, mutta hyppäsi lopulta Netflixin kelkkaan. Hän julkaisi Netflixille Army of the Dead –zombitoimintaleffan ja viime jouluna Rebel Moon -franchisen ensimmäisen elokuvan.

Vaikka kriitikot ja iso osa katsojista eivät välittäneet Rebel Moonista – toisin kuin Greta Gerwigin Barbiesta – Snyder uskoo, että Rebel Moonin näki useampi katsoja kuin Barbien. Barbie tienasi 1,4 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti.

Snyder pohti Roganin kanssa Netflixin julkaisumallia verrattuna teatterilevitykseen.

– Kun ajatellaan Netflixiä, jossa Rebel Moon julkaistiin, on leffalla nyt noin 90 miljoonaa katselukertaa. 80 tai 90 miljoonaa tiliä on katsonut sen. He laskevat aina kaksi katsojaa per tili. Tällä tavalla he laskevat katsojamäärät. Tämä tarkoittaa sitä, että 160 miljoonaa ihmistä olisi nähnyt Rebel Moonin elokuvateattereissa, Snyder pohtii.

– 160 miljoonaa ihmistä ostaa kymmenen dollarin lipun… mitä siitä tuleekaan? En tiedä, 160 miljoonaa kertaa kymmenen. 1,6 miljardia dollaria. Huomattavasti useampi ihminen näki Rebel Moonin Netflixissä kuin Barbien teattereissa. Niin hulluista luvuista Netflixillä puhutaan. Tällainen on heidän jakeluketjunsa.

– Puhuimme juuri yksi päivä Rebel Moon 2:sta ja he kyselivät minulta ensimmäisestä elokuvasta. Sanoin vain, että menkää nyt helvetti katsomaan se. Tiedän, että teillä on talossa Netflix. Kenenkään ei tarvitse lähteä teatteriin sitä varten. Voit laittaa sen pyörimään vaikka kännykästäsi juuri nyt. Puhumme niin hullusta asiasta. He ovat rakentaneet melko erikoislaatuisen masiinan, Snyder sanoo.

Snyder vertasi tilannetta Netflixin Formula 1: Drive to Survive -dokumenttiin.

–  Ehkä joku viisi ihmistä katsoisi sen, jos se julkaistaisiin teattereissa. Laitapa se televisioon niin sata miljoonaa ihmistä katsoo sen. Hulluutta.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa