Genret: Musikaali

La La Land

Los Angeles, liikenneruuhka. Yhtäkkiä nainen alkaa laulaa, hyppää ulos autostaan ja tanssii pitkin moottoritietä. Muut seuraavat perässä ja hetkessä sadat ihmiset laulavat ja tanssivat autojen katoilla. Tässä on ainesta vuoden parhaaseen kohtaukseen, niin hienosti aloittaa Damien Chazelle elokuvansa La La Land.

Pitch Perfect 2

Amerikkalaisten yliopistojen kansallisen a cappella -kisan voittanut Barden-oppilaitoksen Barden Bellas -tyttöbändi on maineensa huipulla ja pääsee esiintymään itse presidentille. Esitys päättyy vaatetuskatastrofiin, joka saa Janet Jacsonin vuoden 2004 Super Bowlin väliaikaohjelman aikana tapahtuneen ”wardrobe malfunctionin” kalpenemaan viattomuudessaan. Barden Bellas menettää sen johdosta kiertueen saksalaiselle a cappella -bändille sekä monta muuta etuoikeuttaan, jotka saattavat merkitä tyttökuoron loppua.

Annie

Miljonäärin suojelukseen päätyvästä orpotytöstä kertova Little Orphan Annie -sarjakuva on inspiroinut erilaisia versioita muissakin medioissa sen jälkeen, kun se alkoi ilmestyä vuonna 1924. Menestynein versio lienee vuonna 1977 ensi-iltansa saanut Broadway-musikaali, jonka moderni versio nyt ilmestynyt Annie-musikaalielokuva on.

Into the Woods

Niin kiehtovia kuin vanhat klassikkosadut ovatkin, nykynäkökulmasta niiden maailmankuva voi tuntua turhan mustavalkoiselta. Etenkin satujen tarjoamissa sukupuoliroolimalleissa on usein toivomisen varaa.

Walking on Sunshine

Kiltti tyttö Taylor saapuu siskonsa seuraksi Italiaan, koska kuvittelee, että kyseessä on vain Holiday, mutta saakin kuulla, että siskolla on suunnitelmissa White Wedding. Sulho vain sattuu olemaan Taylorin vanha lomaheila, ja Taylor tajuaa, että It Must Have Been Love. Sitten ollaan ihan If I Could Turn Back Time ja Don’t You Want Me.

Pitch Perfect

Yhdysvalloissa yksi katsotuimmista tv-sarjoista on vuodesta 2009 asti ollut Glee, musikaalisarja high schoolin laulukerhosta, jonka jäsenet käsittelevät nuoruuden identiteettikriisejä tulkitsemalla suosittuja pophittejä.

Les Misérables

1800-luvun alussa Ranskan vallankumous oli osoittautunut ohimeneväksi toivonpilkahdukseksi sorretulle kansanosalle, ja tilanne oli palautunut lähes entiselleen itsevaltaiseksi monarkiaksi. Victor Hugon vuonna 1862 ilmestyneeseenKurjat-romaaniin perustuvassa Les Misérables -musikaalissa aikakausi kiteytyy kahteen mieheen. Jean Valjean on pakkotyöstä vapautuva rangaistusvanki, joka on kärsinyt parin vuosikymmenen tuomion leivän varastamisesta ja sitä seuranneista pakoyrityksistä. Javert on poliisi, jossa tiivistyy ajatus siitä, että syntyperä määrittää ihmisen, eikä yhtäkään erhettä pysty sovittamaan.