Renny Harlinin suuntana Uralin kuolemansola

24.4.2012 14:02

Viimeksi Viiden päivän sota -elokuvan tehnyt Renny Harlin selvittää seuraavassa elokuvassaan Uralin todellisia vaelluskuolemia.

Venäjän mysteeriä kuvataan jo, mutta ensi-ilta on vasta ensi vuoden puolella. Otsikoihin elokuva nousi, kun siitä julkaistiin nyt jo levityksestä poistettu markkinointivideo, jossa ohjaajaa kovisteltiin kuulusteluhuoneessa kertomaan elokuvasta.

Djatlovin solassa vuonna 1959 tapahtunut yhdeksän vaeltajan mystinen kuolintapaus on perustana Harlinin tulevalle säikyttelylle.

Telttansa sisäpuolelta auki repineet ja vähissä vaatteissa olleet vaeltajat löydettiin kaikki kuolleina. Heidän vaatteissaan havaittiin säteilyä ja osalla oli sisäisiä vammoja, jotka vain pinnan siistiksi jättävä paine olisi voinut aiheuttaa.

Elokuvan nykyhetkessä tapausta tutkimaan lähetetään viisi amerikkalaisopiskelijaa. Löydöt Djatlovin solassa ovat tietenkin yllättävämpiä kuin kukaan osaa odottaa. Amerikkalaisten retkikunta kokee yhä oudommaksi käyviä ilmiöitä omalla matkallaan, kun vuonna 1959 kuolleen ryhmänjohtajan mukaan nimetyn Djatlovin solan tapahtumat näyttävät uusiutuvan.

Lähteet: Empire, Aldamisa

Lisää luettavaa