Dannystä dokumentti: Iso-D-elokuvaan haetaan joukkorahoitusta

27.8.2014 09:20

Viihdeartisti Ilkka ”Danny” Lipsasesta on tekeillä dokumenttielokuva, ja sen toteuttamiseen haetaan nyt rahoitusta joukkorahoituspalvelu Invesdorin kautta.

VistaFilms Oy:n tavoitteena on tiedotteen mukaan tuottaa ja toteuttaa Suomessa kaikkien aikojen merkittävin kevyen musiikin dokumenttielokuva nimeltä Iso-D. Dokumenttielokuva toteutetaan Dannyn suostumuksella.

– Iso-D on joukkorahoitukseen hyvin sopiva projekti, sillä Dannyn brändi on Suomessa erittäin vahva, näkee Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä.

Vuoden 2015 syksyllä ensi-iltaan aikataulutettu dokumenttielokuva on tiedotteen mukaan läpileikkaus Dannyn värikkäästä ja vaiherikkaasta elämästä. Elokuva kertoo mielenkiintoisen ja jännittävän tarinan siitä, miten nuori Ilkka Lipsanen toi show-kulttuurin Suomeen, ja miten hän kasvoi vähitellen arvostetuksi kevyen musiikin vaikuttajaksi.

– Elokuva avaa katsojilleen Dannyn noin 2700 nauhan videotallennearkiston, jonka läpikäyminen ja digitalisointi tulee vaatimaan tekijätiimiltämme erityisen
suurta työtä. Herätämme muistoja 50-vuoden artistiuralta kaivamalla esiin ainutlaatuisia ja -kertaisia otoksia Dannyn elämästä, kertoo tuottaja-ohjaaja
Voitto Saksa.

VistaFilms Oy ilmoittaa hakevansa dokumenttielokuvan toteuttamiseen 50 000-200 000 euroa 16,67-44,44 % omistusosuutta vastaan. Rahoitushankkeella pyritään turvaamaan Iso-D-elokuvan toteutukselle riittävä rahoituspohja. Minimisijoitus on 250 euroa.

Kuvassa Danny Porissa vuonna 2008. Kuva: Javatek / Wikimedia Commons.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa