Dvd-arvio: Paketillinen seksin ja juonittelun voitelemia brutaaleja yhteenottoja

25.1.2015 20:28

Spartacusin neljä tuotantokautta on koottu yhteen. Blood and Sand toi kahlehditun traakialaissoturin gladiaattorikouluun, jossa hänestä paljastui sitkeä selviytyjä. Liam McIntyre astui ensimmäisen kauden jälkeen syöpään kuolleen Andy Whitfieldin sandaaleihin Gods of the Arenassa, joka taustoitti Batiatusin nousun asemaansa Capuan kovimman gladiaattoritallin isäntänä.

Vengeance tarkentui historialliseen orjakapinaan, joka levisi War of the Damnedissa ennen kokemattomiin mittoihin yli Rooman sydänmaiden huipentuen yhteenottoon Crassuksen armeijaa vastaan.

Steven S. DeKnightin Starz-kaapelikanavalle kehittämä ja Uudessa-Seelannissa kuvattu sarja perustuu todellisiin tapahtumiin, jotka ravistelivat Rooman imperiumia noin 2100 vuotta sitten. Niistä muokattiin seksin ja juonittelun voitelemaa gorea, jonka brutaalius korostui hidastuksissa niin areenalla kuin taistelukentällä.

Paketti on miekka ja sandaali -tarjonnan uusklassikko sarjan ja sen historialliset kytkennät perinpohjaisesti taustoittavine ekstroineen: Spartacus näyttäytyy edukseen yhtä lailla Stanley Kubrickin elokuvatulkinnan (1960) kuin niin ikään faktaa ja fiktiota miksanneen Rooma-sarjan (2005–2007) rinnalla.

Matti Komulainenspartacus_collection_14_disc_blu_ray

Sarja ★★★★★
Ekstrat ★★★★★

Spartacus. Complete Collection. Yhdysvallat 2010–2013. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 26.11.2014.

Lisää luettavaa