Ensi vuonna parhaan elokuvan Oscarista saattaa kilpailla vain viisi ehdokasta

5.3.2015 10:10

The Hollywood Reporterin saamien tietojen mukaan osa Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsenistä on vahvasti sitä mieltä, että Oscar-gaalassa tulisi siirtyä takaisin viiden ehdokkaan nimeämiseen parhaan elokuvan kategoriassa. Tällä hetkellä ehdokkaita voi olla jopa kymmenen.

Akatemia siirtyi kymmenen ehdokkaan sääntöön vuonna 2009. Muutosta perusteltiin esimerkiksi sillä, että useampi tasaväkinen teos pääsisi ehdolle ja näiden elokuvien fanit toisivat gaalalle enemmän katsojia.

Uudessa menetelmässä on ollut paljon hyvää, sillä akatemia on hyödyntänyt sitä esimerkiksi tuomalla suuren yleisön tietoisuuteen elokuvia, jotka olisivat muuten ehkä jääneet valtavirralta huomaamatta. Tämän vuoden ehdokas Whiplash on yksi esimerkki tällaisesta elokuvasta.

Joidenkin akatemian jäsenten mielestä kymmenen ehdokkaan säännöstä on ollut gaalalle enemmän haittaa kuin hyötyä. He uskovat sen alentaneet gaalan tasoa ja pidentäneen sitä liikaa, minkä he uskovat osaltaan selittäneen tämän vuoden alhaisemmat katsojalukemat. Tänä vuonna parhaan elokuvan kategoriassa kisasi kahdeksan elokuvaa.

Akatemia punnitsee takaisin viiden ehdokkaan käytäntöön siirtymistä  24. maaliskuuta pidettävässä kokouksessaan.

Lähde: The Hollywood Reporter

(Episodi/SK)

Lisää luettavaa