Haluatko vaikutusvaltaiseksi julkkikseksi? Pieleen mennyt Hollywood-ura ei haittaa

18.5.2012 17:02

Talouslehti Forbes on julkaissut vuosittaisen listansa sadasta vaikutusvaltaisimmista julkisuuden henkilöistä. Tänä vuonna listan kärkeen nousi laulaja Jennifer Lopez, joka hyppäsi listalla peräti 50 sijaa ylöspäin.

Teksti: Jussi Huhtala

Hurjan nousun takana on Lopezin tuomarintehtävät American Idol -ohjelmassa. Ohjelman myötä Lopezin ura muusikkonakin on lähtenyt uuteen nousuun. Vielä muutama vuosi sitten Lopezin levyt eivät myyneet, puhumattakaan elokuvista joissa hän näytteli. Kuka muistaa elokuvat El Cantante (2006) tai Varasuunnitelma (2010)? Flopannut leffaura ei kuitenkaan estänyt nousua maailman vaikutusvaltaisimmaksi julkkikseksi.

Näyttelijöistä yhdeksäntenä listalla on Tom Cruise. Hänen vaikusvaltaansa kasvatti viimeisin Mission Impossible -elokuva, jonka tuottajanakin näyttelijä toimi.

Seuraavaksi korkein näyttelijä listalla on Angelina Jolie sijalla 13. Hänen puolisonsa ja näyttelijäkollegansa Brad Pitt on sijalla 28.

Hieman erikoista Lopezin ykkössijan ohella on se, että Jennifer Aniston pääsi sijalle 22, eli huomattavasti korkeammalle kuin vaikkapa Oscar-palkitut Hollywood-näyttelijättäret Sandra Bullock (55.), Julia Roberts (80.) tai Meryl Streep (83.). Frendit-televisiosarjasta valkokankaan romanttisiin komedioihin siirtyneen Anistonin vaikutusvalta perustuukin näyttelijäntyön lisäksi näkyvyyteen naistenlehtien kansissa. Anistonin elokuvat Exän jäljillä (2010), Vaihtamalla paranee (2011) tai Just Go With It (2011) ovat keränneet mukavasti katsojia, mutta ei niitä varsinaisiksi elokuvatapauksiksi voi nimittää. Onkin hämmentävää, että näyttelijänä huomattavasti enemmän lipputuloja ja mainetta saavuttaneet miespuolisetkin supertähdet kuten Leonardo DiCaprio (46.) ja Johnny Depp (56.) jäävät kauas Anistonin taakse.

Hollywood-tuottajia tai -ohjaajia ei listan kärkipäässä myöskään juuri näy, mutta he tosin yleensä ovatkin enemmän vaikutusvaltaisia tekijöitä kuin julkkiksia. Steven Spielberg on sijalla kymmenen. Tähtien sota -imperiumin perustaja George Lucas pääsi sijalle 36, ja samoilla kymmenlukemilla näkyvät Transformers-elokuvilla rahastanut toimintaohjaaja Michael Bay (35.) sekä Pirates of The Caribbeanin ja monen muun menestyselokuvan tuottanut Hollywood-moguli Jerry Bruckheimer (39.).

Koko lista täällä.

Kuvassa Jennifer Lopez elokuvassa Maid in Manhattan (2002).

Lisää luettavaa