Hittikomedian tähti: ”Kaikki on kokaiinin ansiota”

5.8.2015 13:07

Yhdysvalloissa stand up -komiikallaan ja tv-sarjalla Inside Amy Schumer läpimurron tehnyt Amy Schumer on vielä melko tuntematon muualla, mutta on kansainvälisen menestyksen partaalla.

– Kaikki on kokaiinin ansiota. Se pitää minut vauhdissa. Olen vetänyt sitä jo pitkään, Schumer heittää Caesars Palace-hotellissa Las Vegasissa.

Hurttia huumoria viljelevä näyttelijä valittiin CinemaConissa vuoden läpimurtoartistiksi.

– Jollekin, joka vielä kaksi vuotta sitten esiintyi Funny Bone -komediaklubissa ja anoi nacho-annosta puoleen hintaan, tämä on aika käsittämätön tilanne.

Schumerin käsikirjoittama komedia Ihan yössä perustuu henkilökohtaisiin kokemuksiin. Hulvaton leffa kertoo miestenlehdessä työskentelevästä Amysta (Amy Schumer), joka välttää vakavaa suhdetta kuin ruttoa. Isä kun teroitti tyttärelleen pienestä pitäen, että yksiavioisuus on sula mahdottomuus. Niinpä Amyn elämää hallitsevat juhliminen ja yhden yön suhteet, kunnes hän menee haastattelemaan urheilulääkäri Aaron Connersia (Bill Hader). Amy huomaa kauhukseen, että Aaron onkin erittäin hyvä tyyppi, jolle olisi käyttöä pitempäänkin.

– Olen ollut liian avoin koko elämäni ajan, mikä johtuu siitä, että äitini ei koskaan sensuroinut mitään. Hän vaati kaikilta aitoutta ja rehellisyyttä. Todennäköisesti kuolen sinkkuna nyt, kun likapyykki on pian kaikkien nähtävillä.

Ohjaaja Judd Apatow (Paksuna, This is 40) kannusti Schumeria tuomaan pelkonsa ja neuroosinsa rohkeasti esiin käsikirjoituksessa.

– Hänellä oli suuri rooli käsikirjoituksen lopullisen version syntymiseen. Apatow’lla on hyvä käsitys vitsien ja muun materiaalin välisestä tasapainosta. Kun ehdotin, että kuvaamme puistossa, hän ehdotti Madison Square Gardenia, jolloin muistin, kuka hän todella on.

Ihan yössä on ensimmäinen Apatown ohjaama elokuva, jota hän ei ole käsikirjoittanut.

– Uskokaa tai älkää, mutta en vieläkään usko, että hän ohjasi elokuvani. Ja hän halusi minut päärooliin. Olin hämilläni, sillä ehkä hän ajatteli, että olen todella kaunis.

Mutta sitten näin, että stunt-näyttelijäni oli mies. Suurimmalla osalla meistä naisistahan on niin järkkymätön itsevarmuus, että uskomme kaikkien unelmiemme toteutuvan. Odotin, että roolin saa Kate Upton, Kate Hudson tai joku muu vastaava Kate, vitsailee Schumer.

Ihan yössä tulee Suomen teattereihin 28. elokuuta.

Teksti: Johanna Juntunen, Las Vegas

Lisää luettavaa