Miltä odotettu Interstellar näyttää? Ensimmäiset reaktiot elokuvasta

31.10.2014 15:32

Christopher Nolanin odotettu Interstellar saa ensi-iltansa ensi viikon perjantaina 7. marraskuuta. Episodin toimitus pääsi katsomaan elokuvan ennakkoon. Ensireaktiot olivat pääasiassa kiittäviä, mutta aivan kaikki eivät innostuneet.

Jouni Vikman antaa täydet pisteet.

”Kun työkseen katsoo tonnin elokuvia, on mahtavaa, kun yhtäkkiä yllättää itsensä havaitsemalla olevansa täysin jonkin elokuvan lumoissa. Interstellar on yltiöromanttinen ja yliampuva mutta samalla ihastuttavan inhimillinen. Viisi tähteä!”

Jussi Huhtala on samoilla linjoilla.
”Nyt kurkotetaan kohti tähtiä! Yhtä syvällinen kuin 2001: Avaruusseikkailu. Yhtä jännittävä kuin Alien. Yhtä koskettava kuin E.T. Viisi tähteä.”

Jesse Huusarikaan ei jäänyt kylmäksi.
”Audiovisuaalisesti hämmästyttävä trippi ihmiskuntaan. Viisi tähteä!”

Reija Karkkonen kaivoi nenäliinan esiin.
”Vaikuttava elokuva, joka koskettaa tarinallaan ja häikäisee visuaalisella toteutuksellaan. Matthew McConaughey tekee hienon roolityön syvällisessä tieteisseikkailussa.”

Hannu Liekso piti elokuvasta mutta löysi myös kritisoitavaa.
”Kyllähän tuo upposi. Se oli kaunis ja humaani tarina, hyvin näytelty ja ohjattu. Käsikirjoitus oli monimutkainen ja -muotoinen kudelma, joka ei ihan kantanut maaliin saakka. McConaghey oli kivikasvoisena roolissaan sopiva pääosanesittäjä. Muut hahmot jäivät pintapuolisiksi ehkäpä juuri käsikirjoituksen monimutkaisuuden vuoksi. Neljä tähteä.”

Anton Vanha-Majamaa pettyi elokuvan loppupuoleen.
”Viimeisten 30 minuutin aikana Nolan vesittää paljon siitä, mitä hän on sitä edeltäneiden kahden tunnin aikana rakentanut. Se poislukien Interstellar on kuviltaan ja tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Jos olisin lapsena nähnyt tällaisen elokuvan, opiskelisin varmasti tähtitieteitä enkä taidetta. Kolme tähteä.”

Kaikkein kriittisimmin suhtautui Esa Karell.

”Kauniita kuvia ja ontuvaa hourauskooppitason metalätinää, joka latistaa kokonaisuuden heikon puolelle. Kaksi tähteä.”

Lue lisää elokuvasta uudesta Episodista 10/2014.

Lisää luettavaa