Leffamusiikin supertähti Hans Zimmer tulee Suomeen konsertoimaan

Elokuvamusiikin säveltäjä Hans Zimmer saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen.

24.11.2016 09:00

Lukemattomia palkintoja Oscarista kahteen Golden Globeen ja neljään Grammyyn voittanut artisti konsertoi orkesterinsa kanssa Helsingissä Hartwall Arenalla tiistaina 16. toukokuuta.

Hans Zimmer on säveltänyt musiikin yli 120 elokuvaan, jotka ovat keränneet lipputuloja runsaan 24 miljardin dollarin edestä. Artisti on ollut kymmenen kertaa Oscar-ehdokkaana ja voittanut elokuva-alan arvostetuimman palkinnon sävellyksistään Leijonakuningas-elokuvaan.

Hans Zimmer Live On Tour -kiertue sisältää artistin tunnetuimpia sävellyksiä hänen yli 30 vuotta kestäneeltä uraltaan. Tulevassa konsertissa säveltäjälegendan kanssa lavalle nousee Zimmerin studiobändistä, orkesterista ja laulajista koostuva 60-henkinen kokoonpano.

Konsertti jakautuu kahteen osaan. Aluksi Zimmer esittää kuuluisia sävellyksiään elokuvista kuten Gladiaattori, Leijonakuningas ja Pirates of the Caribbean. Toisessa puoliskossa on luvassa uudelleensovitettuja versioita esimerkiksi The Dark Knight -trilogian ja Inceptionin ääniraidoista. Mahtipontisessa konsertissa nähdään myös vierailijoita pop- ja rock-maailmasta sekä kuullaan otteita lukemattomista muistakin elokuvista, kuten Interstellar, Man of Steel, True Romance, Da Vinci -koodi ja Crimson Tide – purppuravyöhyke.

”Olen aina halunnut toteuttaa tällaisen konserttikiertueen, ja olen innoissani tulevista matkoistani Pohjois-Amerikkaan, Australiaan ja Eurooppaan. Tarjoamme lahjakkaiden ystävieni kanssa konserttielämyksen, jollaista yleisö ei ole koskaan aikaisemmin kokenut”, Zimmer sanoo tiedotteessa.

Parhaillaan Hans Zimmer on ajankohtainen sävellyksistään BBC-sarjassa Planet Earth II ja Netflixin alkuperäissarjassa The Crown.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin tiistaina 29. marraskuuta.

Lisää luettavaa