Netflixin uudet huippulisäykset: nämä leffat kannattaa katsoa

Netflixiin on toukokuun alussa lisätty muutamia huippuelokuvia, joita ei kannata missata. Tässä viisi vinkkiä ja viisi täysin erilaista elokuvaa.

4.5.2016 07:30

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä spagettiwesternin klassikko Hyvät, pahat ja rumat on dollaritrilogiaksi sanotun kolmen elokuvan sarjan päätös. Yksi kaikkien aikojen lännenelokuvista on pääosaa esittävän Clint Eastwoodin, säveltäjä Ennio Morriconen ja ohjaaja Sergio Leonen juhlaa. Sivuosia esittävät Lee Van Cleef ja Eli Wallach tekevät myös hienot roolit.

Martin Scorsesen ohjaama Gangs of New York vuodelta 2002 keräsi peräti kymmenen Oscar-ehdokkuutta mutta ei yllättäen voittanut yhtään. 1860-luvulle sijoittuva suurelokuva on eeppinen tarina New Yorkin rajuista jengitaisteluista.

Jos nuo kaksi elokuvaa tuntuvat liian tutuilta, niin striimipalveluun on lisätty muutamia vähemmän tunnettuja mutta yhtä lailla hienoja nimikkeitä. Pikkubudjetilla tuotettu Blue Ruin on tiivistunnelmainen jännäri, jonka Episodi valitsi vuoden 2014 parhaaksi suoraan dvd:nä tai blu-rayna ilmestyneeksi elokuvaksi.

Only Lovers Left Alive (2013) on kiehtova vampyyrielokuva, jonka pääosissa näyttelevät Tilda Swinton ja Tom Hiddleston. Aivan liian vähälle huomiolle jäänyt Jim Jarmuschin ohjaustyö on tunnelmaltaan omaperäinen elokuva, joka sai Episodin ensi-ilta-arviossa viisi tähteä.

Steven Soderberghin Side Effects -trillerissä psykiatrin määräämällä kokeellisella masennuslääkkeellä on traagiset sivuvaikutukset. Kun lääkäri ryhtyy selvittämään, mitä hänen potilaalleen on tapahtunut, hän törmää järkyttävään salaisuuteen. Tyylikästä elokuvaa on verrattu Alfred Hitchcockin parhaisiin jännityselokuviin.

Lisää luettavaa