Nyt Netflixissä: Viiden tähden scifi-elokuva – särmikästä viihdettä, joka naurattaa ääneen ja liikuttaa sydänjuuria myöten

Netflixin valikoimaan on lisätty vuonna 2015 ilmestynyt Chappie.

3.2.2017 22:45

Neil Blomkampin ohjaama tieteiselokuva sijoittuu lähitulevaisuuden Johannesburgiin, jossa rikollisuuden nousun vuoksi lainvalvojat käyttävät poliisirobotteja pitääkseen järjestystä yllä. Yksi poliisiroboteista, Chappie, varastetaan ja ohjelmoidaan uudelleen. Tämä antaa robotille kyvyn ajatella ja tuntea – ensimmäisen kerran historiassa. Oman tahdon omaavaa robottia kuitenkin pidetään uhkana, joten Chappie saa peräänsä tuhoisia voimia.

Pääosissa nähdään Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver ja Die Antwoord -rap-rave-ryhmän jäsenet Yo-Landi Vi$$er ja Ninja.

Episodin arviossa Chappie sai viisi tähteä. Siinä kirjoitettiin muun muassa seuraavanlaisesti:

”Jotkut Chappien trailerit yrittävät luoda mielikuvaa toimintaspektaakkelista ihmisten ja robottien yhteenotosta. Mistään sellaisesta ei ole kyse, joten action-nistit saattavat pettyä. Elokuva käsittelee minuutta, ihmisyyttä ja sielua älykkäästi, mutta komedialliset elementit ja verenroiske saattavat vierottaa pohdiskelevan scifin ystävät. Elokuvalle on siis hyvin vaikea hahmottaa täydellistä kohderyhmää. Mutta jos onnistuu pääsemään itselleen täydellisen elokuvan tehneen Blomkampin aaltopituudelle, ei näin monia maailmoja syleilevää, ääneen naurattavaa ja sydänjuuria myöten liikuttavaa särmikästä viihdettä ole nähnyt aikoihin.”

Katso traileri alta.

Lähde: Allflicks

Lisää luettavaa