Nykykauhun uudistaja vierailulle Suomeen

21.10.2014 14:44

Kauhuun-, fantasiaan ja muuhun vastaavaan genre-elokuvaan erikoistunut Night Visions Maximum Halloween 3014 -festivaali pyörii Helsingissä 28.10.– 2.11. Sen vieraiksi saapuu mielenkiintoisia tekijöitä.

Päävieras on yhdysvaltalainen John McNaughton, joka löi itsensä kertaheitolla kauhuelokuvien ystävien tietouteen hyytävällä Henry: Portrait of a Serial Killerillään (kuvassa). Jo vuonna 1986 McNaughton kylvi siemenen nykyisille hirviön näkökannan ottaville ja found footage -tyyppistä materiaalia hyödyntäville kauhuelokuville – mutta teki sen paljon paremmin kuin moni seuraajista.

Henryn jälkeen McNaughton on tehnyt hyvin erilaisia elokuvia, kuten Mad Dog and Glory, jossa nähdään Uma Thurman, Robert De Niro ja Bill Murray, sekä eroottistirkistelevä jännäri Villit kuviot (Wild Things, 1998). Nyt mies on palannut juurilleen, ja Henryn lisäksi Night Visionsissa nähdään hänen tuore kauhujännärinsä The Harvest.

Toinen mielenkiintoinen vieras on Randy Moore, joka kuvasi surrealistisenkin Escape from Tomorrow -elokuvansa osittain salaa Disneyn huvipuistoissa.

Yksi festivaalin teemoista on kauhu, ja sitä vierailijoista edustaa Pablo Larcuen, jonka esikoisohjausta Hooked Up on kutsuttu kaikkien aikojen ensimmäiseksi iPhone-puhelimen kameralla kuvatuksi pitkäksi elokuvaksi.

Kauhujännäri White Settlers napattiin aseeksi Skotlannin itsenäistymiskeskustelussa – molemmin puolin! Sen ohjaaja Simeon Halligan ja tuottaja Rachel Richardson-Jones saapuvat elokuvan myötä Helsinkiin.

Lisätietoja Night Visions -festivaalin kotisivuilta.

Lisää luettavaa