Onko sinulla vielä näkemättä upouusi Powers-sarja?

1.4.2015 13:39

Powers on Playstation Networkin oma supersankarisarja, jonka voi suomessa nähdä Viaplayn kautta sekä Playstation Plus-palvelun kautta. Sarjasta on ilmestynyt 5 jaksoa, mutta onko se tarpeeksi hyvä houkutin kuten Netflixin omat House of Cards, Orange is the New Black, tai tekeillä olevat Marvel-sarjat?

Playstation Networkin Powers perustuu samannimiseen sarjakuvaan jonka maailmassa supersankarit ja tavalliset ihmiset elävät rinnakkain. Supersankareita, joita tavalliset ihmiset kutsuvat Powereiksi ovat massalle kuin rokkitähtiä. Sarjan päähenkilö Christian Walker on entinen Power, joka on menettänyt voimansa. Hän on konstaapeli Powers-divisioonassa, joka erikoistuu supervoimien omaavien rikollisten kiinni ottoon. Christian Walkeria näyttelee Neil Blomkampin elokuvista tuttu Sharlto Copley.

Kokonaisuutena Powersin ensimmäinen kausi on hämmentävä ja kömpelö sekamelska, josta ei pääse kunnolla jyvälle missään vaiheessa. Kunnon juonta ei ole ja supervoimia esitellään niin vähän kuin mahdollista. Paitsi ehkä lentämistä. Ensimmäisten viiden jakson aikana yritetään syventyä pohtimaan supersankariutta ja tavallisena ihmisenä elämistä.

Sarjan tarina jättää liian paljon kysymyksiä, mikä on hirveä pettymys, sillä sen miljöö on mielenkiintoinen. Supersankareita palvotaan samalla tavalla kuin jotkut palvovat julkisuuden henkilöitä. Powereiden nimi on brändi, josta jotkut ovat luoneet erilaisia tuotteita aivan samalla tavalla kuin Christina Aguilera, Dr. Dre, Jennifer Lopez, David Beckham jne. Palvomisen sijaan jotkut ihmiset inhoavat Powereita, koska nämä tekevät tuhoa samalla kun auttavat muita. Puhumattakaan pahiksista.
Tällainen asetelma olisi virkistävää vaihtelua tyypilliseen supersankarivaino-teemaisiin tarinoihin mutta kehno toteutus tuskin vetää katsojia puoleensa odottamaan toisen kauden ilmestymistä.

Mitä näyttelijäsuorituksiin tulee Eddie Izzardin ja Noah Taylorin näyttelemät pahishahmot ovat kaikkein kiinnostavimpia. Christian Walkerin apuria Pilgrimiä näyttelevä Susan Heyward on kolmas sarjan valopilkku, jonka kautta joitakin asioita avataan katsojan ymmärrettäväksi.

Jos olet koskaan siis harkinnut maksavasi Viaplayn palvelusta niin Powersin ensimmäisen kausi ei yksinään ole vielä sen arvoinen. Tee se mielummin laajemman elokuvatarjonnan vuoksi.

(Episodi/EH)

Lisää luettavaa