Ilmoitus: Näin suunnittelet hääbudjetin

Häät ovat yksi merkittävimmistä juhlista. Häiden suunnittelu vaatii kuitenkin oman panostuksensa, olipa häät minkä kokoiset tahansa. Lisäksi hääparilla tulee olla jokin yhteinen näkemys siitä, minkä verran hääbudjettiin käytetään rahaa. Ennen kuin hankitte juhlapaikkaa tai pitopalvelua, kannattaa laatia hääbudjetti ja miettiä yhdessä mistä saa rahaa häiden järjestämiseen, ellei sitä ole valmiina säästöissä.

15.8.2022 08:00

Mainos: Nordic Bank

Häät koostuvat monista pienistä ja vähän isommistakin elementeistä. Ihan alkuun on syytä miettiä minkä verran kutsuu vieraita, sillä se vaikuttaa oleellisesti kokonaiskustannukseen ja muun muassa juhlapaikan valintaan. Yleisesti ottaen hääbudjetti usein kasvaa häidensuunnittelun myötä ja siksi siihen on hyvä varata hieman väljyyttä ja tarkastella budjettia väliajoin.

Hääbudjettipohja helpottaa juhlien suunnittelua

Hääpäivä on ainutlaatuinen juhlapäivä. Suunnitelkaa omannäköiset häät, joita voi lämmöllä muistella vielä vuosienkin päästä. Juhlapaikan ja ihmisten lisäksi tulee suunnitella mitä ruokaa ja juomaa häissä tarjoillaan ja otetaanko pitopalvelu vai tuleeko tarjoilu niin sanotusti omasta takaa. Isompi summa rahaa voi mennä myös morsiamen häämekon ja sulhasen puvun ostamiseen tai vuokraamiseen. Näiden kulujen lisäksi tulee muun muassa hääkutsut, juhlapaikan koristelut, kukat, sormukset, valokuvaaja, hääkampaus ja -meikki, vieraslahjat ja mahdollinen majoitus häiden jälkeen. Päätettäväksi tulee myös häämatka ja minkä verran siihen taloudellisesti panostaa.

Hääjuhlien suunnittelussa auttaa valmis hääbudjettipohja, jonka voitte ladata sen ilmaiseksi lainavertailupalvelu Nordic Bankin nettisivuilta. Voitte myös tulostaa taulukon itsellenne ja näin se kulkee konkreettisesti mukananne hankintoja tehdessä.
Excel-taulukkoon on suunniteltu valmiit rivit hääjuhlista aiheutuville kustannuksille. Tämä helpottaa ja nopeuttaa oleellisesti häiden suunnittelua ja mahdollistaa budjetissa pysymisen. Taulukko toimii kätevästi myös muistilistana, josta voitte tarkistaa, että kaikki tarvittava on varmasti hankittu.

Suunnittele unelmahääsi

Hääjuhlien suunnittelua varten teidän kannattaa istua yhdessä alas ja miettiä millaiset juhlat haluatte pitää ja mitä asioita haluatte hääjuhlissa olevan. Todennäköisesti ette halua aivan samoja asioita, mutta valitkaa muutama asia, oli se sitten kakku, musiikki tai jokin ohjelmanumero, joka on molempien mieleen. Sen lisäksi on hyvä tehdä kompromisseja ja molempien tulla toisiaan vastaan suunnittelussa. Tulevassa avioliitossa on tärkeää huomioida toisen tarpeet sekä arvostaa ja kunnioittaa puolisoa sanojen ja tekojen avulla. Näitä taitoja on hyvä harjoittaa myös hääsuunnittelussa ja tukea toinen toistanne kohti avioliiton satamaa.

Mikäli omat taidot tai aika ei riitä hääsuunnitteluun, on mahdollista palkata myös ammattitaitoinen hääsuunnittelija. Sen lisäksi hyviä vinkkejä saa myös lukemalla häälehtiä, käymällä häämessuilla, tutustumalla somessa hääsivuihin ja lisäksi netistä löytyy monia hyviä hääsivustoja, kuten esimerkiksi haat.fi ja haatjajuhlat.fi. Kannattaa tutustua ideoihin laajasti ja pikkuhiljaa omien juhlien punainen lanka alkaa hahmottumaan.

Ikimuistoiset juhlat mahdollistuu häälainalla

Kuten todettu, häät ovat yksi elämäsi merkittävimmistä juhlista. On tärkeää, että juhlat ovat omannäköiset ja saatte toteutettua unelmahäänne, joista olette ehkä jo pitkään haaveilleet. Harvalla hääparilla on valmiina säästössä useita tuhansia euroja. Niinpä moni ottaakin lainaa hääjuhlia varten. Hääjuhlia varten voi saada vakuudetonta lainaa, eikä siihen tarvitse olla takaajia eikä vakuuksia. Vakuudetonta häälainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa.

Nordic Bankin lainavertailupalvelussa voi kilpailuttaa häälainat ja vertailemalla valita itselleen parhaan lainatarjouksen. Voitte tehdä lainahakemuksen myös yhdessä tulevan puolison kanssa – näin lainansaantimahdollisuus kasvaa ja voitte saada isomman lainan ja paremmilla lainaehdoilla unelmahäidenne toteuttamiseen. Voitte yhdistää samaan lainaan myös yhteiseen kotiinne tarvittavia hankintoja. Yhdellä hakemuksella voi saada jopa 27 lainatarjousta eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Lainaa voi saada pienemmistä summista alkaen aina 70 000 euroon asti.

Kaikki lainatarjoukset tulevat sähköpostiin, ensimmäiset jo muutamien minuuttien kuluessa hakemuksen jättämisestä. Voitte rauhassa vertailla lainahakemuksia ja valita itsellenne mieluisimman lainan. Sopimus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Hääjuhlaa varten saatte rahat tilillenne jo yhden työpäivän kuluessa. Sitten vain toteuttamaan ja nauttimaan elämänne ihanimmasta päivästä ja edessä häämöttävästä häämatkasta!

Lisää luettavaa