Mainos: Parhaat lämpimät herkut leffailtaa varten

Aina vaan popcornia, sipsiä tai irtokarkkia, hohhoijaa! Jos vietät leffailtaa kotona, kokeile valmistaa näitä lämpimiä, suussasulavia naposteltavia, joilla saat mukavaa vaihtelua elokuvaillan tarjoiluihin.

12.2.2024 11:00

Mainos: Hobby Hall

Kokeile valmistaa leffaherkut grillissä

Vaihtelua leffaherkkuihin voi etsiä muualtakin kuin keittiöstä: entä jos grillaisit naposteltavaa elokuvailtaa varten? Grillin avulla voit loihtia maukkaita lämpimiä tarjottavia isommallekin porukalle.

Grillaaminen antaa hyvän maun monille kasviksille ja lihatuotteille, mutta perusgrilliruokien lisäksi voit kokeilla muutakin, kuten vaikkapa hedelmien grillaamista. Etenkin keraaminen Kamado-grilli antaa runsaasti mahdollisuuksia monien eri ruokalajien valmistamiseen. Lisävarusteiden ansiosta Kamado-grilli taipuu jopa pizzan paistamiseen!

Kun kokeilet uusia reseptejä grillissä, hanki tarvittavat raaka-aineet ja varmista, että terassikalusteet mahdollistavat ruoanlaiton terassilla tai kotipihassa. Saatat tarvita ylimääräisen työtason tai isomman pöydän, jotta raaka-aineiden käsittely onnistuu grillin lähellä.

Mitä mukavammat terassikalusteet sinulla on, sitä suurempi on tietysti myös houkutus jäädä viettämään aikaa terassille. Jos naapurit eivät ole ihan vieressä, mikäpä estäisi elokuvaillan pitämisen omalla terassilla! Projektorin avulla elokuvan voi heijastaa kankaalle ulkonakin, jos sää on hyvä ja tausta kuvan heijastamiseen tasainen.

Lämmin, hämärtyvä ilta, hyvä elokuva ja maistuvat grilliherkut – siinä on täydellisen ulkoilmaleffan resepti. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät muun muassa Mustang- ja Kamado Nordgarden -grillit, Home4You- ja ALLiBERT-terassikalusteet sekä Samsung- ja Epson-projektorit. Projektoria, grilliä ja muita hintavampia hankintoja voit metsästää alennusmyynneistä esimerkiksi tarjouslehti-sivustolta tai mikäli maltat odottaa syksyyn, myös Black Friday 2024 -kampanjasta.

Kokeile näitä grilliherkkuja elokuvailtaan:

1. Kori on klassikko

Grillaa haluamiasi kasviksia, lihapaloja tai vaikkapa halloumijuustoa. Asettele grillatut ainesosat leivinpaperin päälle koriin ja lisää haluamasi kastikkeet tai majoneesi.

2. Vartaat on helppo valmistaa

Herkullisia vartaita voit tehdä esimerkiksi kanan rintafileestä. Mausta lihapalat, asettele ne vartaisiin ja grillaa kypsiksi.

3. Makean ystävä, kokeile tätä

Leikkaa ananasta paloiksi ja laita ne vartaisiin. Grillaa ananakset molemmilta puolilta kullanruskeiksi.

Maistuvat pikkupurtavat voit grillata sisätiloissakin

Jos pihalta ei löydy grilliä, mutta keittiössä sen sijaan on pieni voileipägrilli, voit onnitella itseäsi: voileipägrillillä saa myös loihdittua herkullisia pikkupurtavia leffailtaa varten. Herkut paistuvat voileipägrillissä nopeasti ja lisäksi grillaaminen onnistuu sisätiloissa.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy monia erilaisia voileipägrillejä eri merkeiltä, kuten Tefalilta ja Sencorilta. Jos haluat vaihtelua paistopintaan, hanki voileipägrilli, jossa on vaihdettavat paistolevyt eri kuvioinneilla.

Pienikokoisen ja hiljaisen voileipägrillin voi sijoittaa palamattomalle alustalle leffakatsomon läheisyyteen. Voit tehdä valmiiksi esimerkiksi pieniä sandwicheja, joita voitte grillailla hiukopaloiksi tarvittaessa myös leffan aikana.

Kokeile valmistaa voileipägrillissä näitä herkkuja:

1. Quesadillat valmistuvat näppärästi

Täytä tortillat juustolla, kanalla tai kasviksilla ja paista ne voileipägrillissä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa guacamolen kanssa.

2. Grillatut sandwichit ovat suussasulavaa herkkua

Kasaa juustoa, tomaattia ja avokadoa leipien väliin ja grillaa leivät voileipägrillissä kullanruskeiksi. Kun puolitat paahtoleivät, saat pienempiä, naposteluun sopivia sandwicheja.

3. Herkkusuun sandwich

Voit tehdä sandwicheja myös makealla täytteellä. Levitä suklaata tai Nutellaa leivän päälle, lisää banaanisiivuja ja grillaa voileipägrillissä makeaksi herkuksi.

Suosikkikeittiökoneella valmistuvat monet herkut

Nykypäivän ehdoton keittiökonesuosikki on airfryer, eikä suotta. Ilmakuivaukseen perustuvalla keittimellä saa aikaan meheviä, mutta rapeita ruokia, jotka ovat terveellisempiä kuin vastaavat rasvakeittimellä tehdyt ruoat.

Philips Airfryer lienee tunnetuin malli, mutta laadukkaita airfryereita on monilla muillakin merkeillä, kuten OBH Nordicalla ja Electroluxilla. Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulla voit hakea omaan budjettiisi sopivan airfryerin helposti hakutoiminnon avulla.

Airfryer on kuin luotu herkullisten leffasnacksien valmistamiseen. Vain mielikuvitus on rajana kaikelle sille, mitä voit airfryerissä valmistaa. Tässä muutama kokeilemisen arvoinen idea, jotka sopivat elokuvaillan purtaviksi:

Valmista leffaillalle näitä naposteltavia airfryerissa:

1. Paista wingsit airfryerilla

Mausta kanansiivet suosikkimausteillasi ja paista ne airfryerissa kypsiksi ja ihanan rapeiksi.

2. Makeat bataattiranskalaiset tehdään näin

Leikkaa bataatti tikuiksi, mausta öljyllä, suolalla ja rosmariinilla. Paista airfryerissa kunnes bataattitikut ovat rapeita.

3. Kokeile myös hedelmiä

Leikkaa hedelmiä, kuten omenoita tai banaaneja, ohuiksi siivuiksi ja kuivaa ne airfryerissa terveellisiksi, mutta herkullisiksi leffanaposteltaviksi.

Lisää luettavaa