Aihe: Rambo

Onko tämä viimeinen kerta Rambona? Sylvester Stallone palaa ikoniseen rooliinsa ja kertoo miksi tekee aina vain lisää jatko-osia

”I’ll be back” – tokaisi Arnold Schwarzenegger The Terminatorissa. Ja sitten Commandossa, elokuvassa Juokse tai kuole, Total Recallissa, The Last Action Herossa, The Expendables 2:ssa… no, ymmärtänette juonen. Mutta hän ei ollut ainut, sillä muutkin toimintatähdet palasivat yhä uudelleen heistä tähtiä tehneisiin iskulauseisiin ja hahmoihin – vetäytyvistä hiusrajoista tai rutisevista polvilumpioista huolimatta. Kuten Rambo kerran totesi, mikään ei lopu. Ei mikään! Sitä ei vain voi kääntää pois päältä! Hänellä ei ollut aavistustakaan kuinka oikeassa oli.

Sylvester Stallone Cannesissa: “Jos minä pystyn siihen, kuka tahansa pystyy siihen”

Amerikkalainen toimintaikoni saapui Cannesiin täydelliseksi vastapainoksi eurooppalaiselle art houselle ja aasialaiselle kokeelliselle elokuvalle. Sylvester Stallone juhlisti Rambo: First Blood -elokuvan juhlanäytöstä ja kiusoitteli uutuudellaan, köh, Rambo V: Last Blood. Sen nimen keksijä on varmasti niiiiin ylpeä itsestään.