Mitä kiinnostavaa sisältöä on odotettavissa Netflixiin vuonna 2018?

Vielä muutama vuosi sitten Netflixin alkuperäistuotanto oli harvinainen tapaus. Nykyään striimipalvelussa ilmestyy jo niin paljon omia sarjoja ja elokuvia, että on vaikea pysyä kärryillä – saati sitten sitten katsoa niitä kaikkia.

Mitä on odotettavissa Netflixissä vuonna 2018? Yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos on antanut omat suosituksensa. Hän teki joulukuussa listan viidestä Netflix-uutuudesta, joita olisi syytä odottaa kiinnostuksella.

Sarandos on tietenkin yhtiön johtajana jäävi suosittelemaan, ja hänen valintoihinsa on suhtauduttava varauksella. Etenkin kun ensimmäisenä on Netflixin alkuperäiselokuva Bright, joka ehti saada ensi-iltansa jo viime vuoden puolella.

Suicide Squad -ohjaaja David Ayerin ja supertähti Will Smithin futuristinen kyttäelokuva on Netflixin isoimpia satsauksia 90 miljoonan dollarin budjetillaan, ja Sarandos on itse yksi sen tuottajista, joten ei ihme että hän haluaa sitä nostaa esiin. Brightissä on oma kömpelö viehätyksensä, mutta se on kauniisti sanottuna jotain aivan muuta kuin mitä siltä odotettiin.

Sarandosin listan muut nimikkeet ovat vasta tulossa. Altered Carbon vaikuttaa lupaavalta. Helmikuun alussa ilmestyvä tieteissarja perustuu Richard K. Morganin kirjaan, joka on kiinnostava yhdistelmä kyberpunkia ja kovaksikeitettyä dekkaria Blade Runner -tyyliin. Salaperäinen traileri herättää kiinnostuksen.

Sarandosin listan toinen tieteissarja on jotain aivan muuta. Lost in Space perustuu 1960-luvun klassikkosarjaan. Robinsonin perheen avaruusmatkasta kertova alkuperäinen sarja oli aikoinaan suositumpi kuin Star Trek, mutta sen uusi tuleminen vaikuttaa enemmän kuriositeetilta kuin oikeasti hyvältä sarjalta.

Lisään Lost in Spacen silti omalle listalle, jonne pääsee myös Sarandosin seuraava vinkki: Jim Hensonin Tumma kristalli –elokuvaan perustuva sarja. Kymmenosainen Tumma kristalli: Vastarinnan aika on esiosa vuoden 1982 fantasiaelokuvalle, ja Hensonin perillisten ylläpitämä tuotantoyhtiö on ollut mukana tekemässä sarjaa. Ohjauksesta vastaa monen menestysleffan tekijä, ranskalainen Louis Leterrier (The Incredible Hulk, Suuri puhallus), jolle sarja on intohimoprojekti.

Sarandosin seuraavaa vinkkiä odotan eniten. True Detectiven loistavan ensimmäisen kauden ohjaajan Cary Fukunagan uusi sarja Maniac on kymmenosainen musta komedia Jonah Hillin ja Emma Stonen esittämistä mielisairaalapotilaista.

Neljä Sarandosin viidestä suosituksesta on sarjoja, mikä kuvastaa sitä, että sarjat ovat edelleen Netflixin oman tuotannon kulmakivi, ja kuten Bright osoitti, elokuvissa yhtiö kompastelee.

Kiinnostavia elokuvanimikkeitä on kuitenkin näköpiirissä. Jos helmikuussa ilmestyvä Alex Garlandin (Ex Machina) ohjaama tieteiselokuva Annihilation tai Jeremy Saulnierin (Blue Ruin, Green Room) uutuus Hold the Dark eivät vastaa odotuksia, niin luulisi että Martin Scorsese ei petä, etenkin kun elokuvassa ovat mukana Robert De Niro ja Al Pacino. Scorsesen gangsterielokuva The Irishman on varmin vinkki, mutta se tosin näillä näkymin tulossa vasta 2019. Sen luulisi viimeistään kääntävän Netflixin leffapuolen nousuun. Ehkä toistaiseksi on kuitenkin keskityttävä sarjoihin.

Jussi Huhtala

Tässä kolumnisarjassa tarkastellaan kotiteatterijulkaisuja ja striimipalveluja sekä niihin liittyviä ilmiöitä. Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @JussiHuhta1a

Sarjan edellinen kolumni:

Kevin Spaceyn korttitalo on kaatunut – mitä tapahtuu House of Cardsille?

Aiheeseen liittyvät jutut