Natalie Portmanin scifi-kauhuleffan taustalla käyty riita estää teatterilevityksen myös Suomessa – lue ohjaaja Alex Garlandin mietteet asiasta

Tällaista näkee harvoin. Tuskin koskaan. Tuottajien ja ohjaajan välinen riita estää elokuvan teatterilevityksen.

19.12.2017 10:38

Alex Garlandin (Ex Machina) ohjaama scifi-leffa Annihilation näyttää upealta. Sitä tähdittää Natalie Portman, joten tuskinpa näyttelijöistäkään on kyse, kun leffa saa teatteriensi-iltansa vain USA:ssa, Kanadassa ja Kiinassa.

Taustalla ovat taiteelliset erimielisyydet.

Tuottaja David Ellison väittää elokuvan olevan ”liian älykäs” ja ”liian monimutkainen”. Elokuvan toinen tuottaja, Scott Rudin nousi vastarintaan ohjaaja Garlandin kanssa. He eivät muutoksia halua tehdä.

Ellison halusi muutoksia elokuvan loppuun sekä Portmanin esittämään hahmoon.

Nyt riita on johtanut siihen, että elokuva saa vain kolmessa maassa ensi-iltansa. Garland itse kertoo ”ummistavansa silmänsä koko asiasta.”

”Lähestyn asioita läpinäkyvästi. Kerron vain, että tässä on käsikirjoitus, eikä se ole mikään mielikuvituskäsis vaan oikea käsis. Tässä taas on elokuvan visuaalista puolta. Näen tämän sopimuksena. Jos he haluavat julkaista elokuvan, tässä se on. Sopimusta ei rikota jälkikäteen. Se on myös luova sopimus eli sen pohjalta mennään. Ongelmista pitää kertoa etukäteen, ei loppuvaiheessa.”

Ikävä kyllä nyt kävi näin.

Annihilationin ensi-ilta on helmikuun 23. päivä USA:ssa, Kanadassa ja Kiinassa. Netflixiin leffa ilmestynee kahden-kolmen viikon päästä ensi-illasta.

Lähde: Den of Geek

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia