Näin huipputekijän odotettu scifi-elokuva päätyi Netflixille – ”Liian älykäs” ja ”monimutkainen”

Elokuva perustuu Jeff VanderMeerin kauhua ja scifiä yhdistelevään romaaniin.

8.12.2017 21:55

Uutisoimme vastikään Netflixin hankkivan itselleen kansainväliset levitysoikeudet Alex Garlandin käsikirjoittamaan ja ohjaamaan Annihilation-elokuvaan. Diili näyttäisi tapahtuneen, ja nyt The Hollywood Reporter valottaa tapahtuneen taustoja tuoreessa artikkelissaan.

Jutun mukaan elokuvan tuottaja, Skydance Productionsin David Ellison (Baywatch, Geostorm), oli huolissaan kesällä järjestettyjen koenäytösten palautteesta, peläten elokuvan olevan ”liian älykäs” ja ”liian monimutkainen” suurelle yleisölle. Niinpä tuottaja halusi Garlandin tekevän muutoksia elokuvan loppuun ja rakentavan Natalie Portmanin päähenkilöstä leikkauspöydällä sympaattisemman hahmon.

Nämä muutokset eivät kuitenkaan miellyttäneet Annihilationin toista tuottajaa, pitkän uran tehnyttä Scott Rudinia (The Social Network, Menetetty maa), joka puolusti Garlandin teosta ja seisoi tämän leikkausversion takana. Rudinilla on niin kutsuttu ”final cut” eli viimeinen sana lopullisesta elokuvasta, joten Ellison ei voi asialle mitään.

Testinäytösten perusteella Paramount päätti kuitenkin miettiä elokuvan levityksen uusiksi ja alkoi hioa sopimusta Netflixin kanssa – uskoen striimijätin tarjoavan paremman alustan älynystyröitä haastavalle scifi-teokselleen. Netflix onkin päätynyt kattamaan suuren osan elokuvan 55 miljoonan dollarin tuotantobudjetista.

Annihilation saa Yhdysvaltain ensi-iltansa 23.2.2018.  Netflixin on määrä julkaista elokuva 17 päivää myöhemmin kaikkialla paitsi Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia