Älä pelkää pimeää

20.9.2011 14:30
MAA / / VUOSI GENRE ENSI-ILTA 23. syyskuuta

Bailee Madisonin esittämä pieni Sally-tyttö lähetetään asumaan isänsä luokse, mutta yhteiselo vanhassa ja suuressa kartanossa ei tunnu sujuvan. Sisustusarkkitehti-isä Alex (Guy Pearce) on kiireinen kunnostaessaan taloa, jonka remontti saattaa onnistuessaan avata hänelle ovet arvostettuihin piireihin. Myös isän uusi tyttöystävä Kim (Katie Holmes) tuntee olonsa yksinäiseksi, kun Alex paneutuu uralleen tärkeään kunnostustyöhön, ja Sally kapinoi äitipuoliehdokasta vastaan.

Tilanne muuttuu, kun Sallyn yksinäiset harhailut kartanossa ja sen mailla paljastavat kätketyn kellariholvin. Alex-isä innostuu löydöstä, mutta Sallya kiehtoo eniten sinetöity takka, jonka luukkujen takaa hän kuulee ystävyyttä lupailevaa kuiskutusta. Sally onnistuu heikentämään takan luukkujen kiinnitystä niin, että mikä tahansa sinne onkin sinetöity onnistuu pakenemaan. Pian Sally kuulee valonarkojen olentojen kuiskuttelua, joka kehottaa häntä sammuttamaan valot, jotta tyttö ja hänen uudet ”ystävänsä” voisivat olla yhdessä.

Alex ja Kim kiinnittävät huomiota talossa tapahtuviin tihutöihin, mutta pistävät ne avioeroa oireilevan Sallyn piikkiin. Hiljalleen Kim kuitenkin alkaa epäillä, että pelokkaan tytön käytöksen takana voi olla muutakin kuin avioerolapsen traumaattisuutta. Hän alkaa tehdä salapoliisityötä talon menneisyyteen.

Älä pelkää pimeää on uudelleenfilmatisointi vuoden 1973 tv-elokuvasta, joka teki vaikutuksen uutuuden tuottajana toimineeseen Guillermo del Toroon. Ohjaajana toimii ensikertalainen, aikaisemmin vain lyhytelokuvan ohjannut sarjakuvataiteilija Troy Nixey. Älä pelkää pimeää onkin hyvin deltoromainen fantasiaelokuva, joka luottaa enemmän jännityksen rakentamiseen kuin äkkisäikytyksiin ja verenroiskutukseen – vaikka aivan ilman säikyttelyitä ja väkivaltaa ei toki selvitä.

Jouni Vikman

Lisää luettavaa