Dario Argento: Panico

Iso nippu perhepiirin jäseniä ja joukko elokuvantekijöitä kertovat italialaisesta jännitys- ja kauhuelokuvien tekijästä. Myötäsukaisuus tuo mukanaan pintapuolisuutta, mutta lajityypistä kiinnostuneelle Panico on pakkokatsottavaa. (Ikäraja K-12)

3.5.2024 09:09
MAA / VUOSI GENRE ENSI-ILTA 03.05.2024

Vuonna 2019 italialaisesta genre-elokuvien tekijä Lucio Fulcista Fulci for fake -dokumentin ohjenneen Simone Scafidin uutuusdokkari on melko pintapuolinen viilto giallo-mestari Dario Argenton uraan ja elämään. Scafidi on Argenton mukana hotellissa, jossa elokuvantekijälegenda yrittää kirjoittaa seuraavaa elokuvaansa.

Argento kertoo anekdootteja elämästään samalla, kun muun muassa tyttäret Asia ja Fiore, entiset siipat ja sisko Floriana sekä elokuvantekijät Michele Soavi, Lamberto Bava, Claudio Simonetti, Gaspar Noé, Guillermo del Toro ja Nicholas Winding Refn kehuvat kilvan italialaisen elokuvan elävää ikonia.

Eipä kukaan muu kuin tytär Asia uskalla kertoa mitään negatiivista melko omintakeisesta elokuvantekijästä, mutta isän ja tyttären suhde onkin tunnetusti ollut kohtalaisen myrskyinen. Dokkari antaa siis melko yksipuolisen kuvan Argentosta eikä oikeastaan paljasta mitään uutta. Se on kuitenkin pakkokatsottavaa kauhufriikeille.

Niko Ikonen

Dario Argento: Panico -elokuvan traileri

Lisää luettavaa