DC Superlemmikkien liiga

Superlemmikit pyrkivät laajentamaan DC:n tarjontaa nuoremmille katsojille, mutta aika tyngäksi tämä törmäily jää. (Ikäraja K-7)

29.7.2022 07:38
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 29.07.2022

On oikeastaan aika erikoista nähdä DC Superlemmikkien liiga valkokankaalta, koska ei tämä eroa mitenkään suoraan fyysisenä julkaistuista DC:n animaatioleffoista. Odotin, että elokuva olisi jollain tapaa repäisevä, hillittömän hauska tai poikkeavalla tavalla erikoisempi tapaus, mutta se on kaikin puolin tavanomainen ja vaisu. Ääninäyttelijäthän tästä potentiaalisen hitin tekevät.

Alkuperäisääninä toimivat muun muassa Dwayne ”The Rock” Johnson, Kevin Hart, John Krasinski, Kate McKinnon, Diego Luna, Keanu Reeves, Olivia Wilde ja useat muut tutut nimet niin DC:n kuin Marvelinkin puolelta.

Suomalaisina ääninä toimivat taas muun muassa Lari Halme, Joonas Saartamo, Ria Kataja, Petteri Summanen, Hanna Pakarinen ja Anna-Maija Tuokko. Hyvän duunin hekin tekevät, mutta tuntuu siltä, että jotain jää käännöksessä puuttumaan.

Tarina on sitä perushuttua. Supermanin koira Krypto tuntee jäävänsä kakkoseksi supersankarin kihlattua Lois Lanen, joten koiruli aloittaa hiljaisen vastarintansa. Eipä aikaakaan, kun Lex Luthorin koekaniinina toiminut oranssilla kryptoniitillä buustattu supermarsu onnistuu viemään Supermanin ja Krypton voimat. Voimansa menettänyt Krypto tarvitsee ulkopuolista apua isäntänsä pelastamiseksi.

Onneksi pahan supermarsun lisäksi myös muutama muu eläin on muuttunut supervoimaiseksi. On megavoimakas koira, huippunopeaa kilpikonna, sähköä ampuvaa maaorava ja itsensä isoksi tai pieneksi muuttava minipossu.

Krypto lyö hynttyyt yhteen tämän sekavan sählääjäporukan kanssa, kun myös muut Justice Leaguen jäsenet siepataan. Superlemmikkien liiga on syntynyt! Metropolis pitää pelastaa pahuudelta ja söpöiltä tappajamarsuilta.

Superlemmikkien liigassa ei ole mitään yllättävää – eikä se ole edes erityisen hauska. Leffan paras juttu on statistin rooliin jäävä masentunut nihilisti-Batman. Sitä vaivaa värittömyys ja keskinkertaisuus. Ei elokuva surkea ole, mutta ei se toisaalta kovin erikoinenkaan ole – se on vain tehty muistilistan avulla täyttämään tietynlaiset fanitarpeet.

Superlemmikkien liiga on laiskan vetelä yritys luoda uusi franchise nuoremmille katsojille. Aikuisille elokuva ei tarjoa juuri mitään muuta kuin muutaman haukotuksen ja tylsiä hetkiä.

Niko Ikonen

DC Superlemmikkien liiga -elokuvan traileri

Lisää luettavaa