Fifty Shades Freed

GENRE ENSI-ILTA 09.02.2018 TÄHDET

Romaanitrilogian päätösosaan perustuva eroottinen draama on kokonaisuudessaan kiusallinen kokemus. Erotiikan ja parisuhdejauhannan oheen kirjoitettu laiha juoni unohtuu ennen kuin lopputekstit ovat kadonneet valkokankaalta.

Ensimmäisessä he tapaavat. Seuraavassa he riitelevät. Kolmannessa he saavat lopullisesti toisensa ja käyvät läpi lähes jokaisen avioliittoon liitetyn kliseen. E.L. Jamesin romaanitrilogian kolmannen osan elokuvasovituksessa tapahtuu paljon, ja samaan aikaan siinä ei tapahdu oikein mitään. Ohjaajana jatkaa edellisestä osasta tuttu James Foley.

Laiha juoni kuljettaa Ana Steelea (Dakota Johnson) ja Christian Greyta (Jamie Dornan) eteenpäin uudenlaisessa elämäntilanteessa. Christian yrittää tämän tästä kahlita Anaa sekä käsiraudoin että henkisesti. Ana uhmaa aviomiestään kunnes alistuu hänelle taas ottaen kiihkeänä vastaan mitä tuleman pitää.

Itse tarinan saisi helposti tiivistettyä kymmenen minuutin mittaiseksi lyhytelokuvaksi, mutta täytettä tuovat odotetusti herkkyyttä hönkivät ja rakkauden siirappia valuvat eroottiset kohtaukset. Loppuaika elokuvasta koostuu pääosin kohtauksista, joissa Ana ja Christian keskustelevat parisuhteesta, keskustelevat parisuhteesta tai keskustelevat parisuhteesta. Draaman seassa on lisäksi kohti trillerimäistä kliimaksia etenevä tarinan osuus, joka jää täysin sivuseikaksi.

Kumpikaan päähahmoista ei loista uskottavuudellaan, mutta näyttelijät tekevät työnsä moitteetta. Sekä Johnson että Dornan ovat luontevia rooleissaan ja tuovat rahtusen mielenkiintoa muuten melko kiusalliseen kokemukseen. Johnsonin Ana tuo kalliilla budjetilla tehtyä mainosta tai pröystäilevää musiikkivideota muistuttavaan elokuvaan jotain etäisesti luonnollista.

Eroottinen draama onnistuu kuin onnistuukin herättämään myös fyysisiä tuntemuksia: tasaiseen tahtiin nykivän elohiiren vasemmassa silmäkulmassa.

 


YouTube video