Final Score

Dave Bautista pelastaa mitä pelastettavissa on jalkapallomatsin aikana tapahtuvasta terroristi-härolystä kertovassa elokuvassa. Elokuva on ehkä suunnattu West Ham -joukkueen faneille, sillä muille siinä ei ole mitään tolkkua.

25.10.2018 08:44
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 26.10.2018

Michael Knox (Dave Bautista) on ex-sotilas ja erittäin kova jätkä, jolle ei kannata ryppyillä. Knox syyttää itseään toisen sotilaan kuolemasta ja piipahtelee usein tämän perheen luona Lontoossa. Knox vie kuolleen toverinsa nuoren tyttären Dannin West Hamin jalkapallo-otteluun, mutta harmillisesti miehen hodarien osto keskeytyy, kun hän huomaa venäläisten terroristien suunnittelevan jotain keljuilua stadionilla.

Jo Final Scoren juoni kuulostaa täydeltä kalkkunalta. Se on halpa kopio monista huomattavasti paremmista elokuvista. Final Score on kuin köyhän miehen Die Hard, eivätkä tekijät ole vaivautuneet edes peittelemään samankaltaisuuksia John McTiernanin klassikkoelokuvaan. Se saa elokuvan vaikuttamaan entistä laiskemmalta ja väsyneemmältä.

Kaikesta huolimatta Final Score on yllättävän hauska ja jopa kiinnostava elokuva. Se on Dave Bautistan ansiota. Guardians of the Galaxy -elokuvien Draxina parhaiten tunnettu äijä tuo rooliinsa komediaa ja kyllähän mieheltä muskeleita löytyy. Kaappikellon kokoinen Bautista sopii hyvin ex-sotilaan rooliin, ja osa elokuvan nerokkuutta onkin laittaa kaksi lihaskimppua hakkaamaan toisistaan ilmat pihalle.

Final Scoren tappelukohtaukset ovat energisiä ja mukaansatempaavia vaikka eivät kovin omaperäisiä. Poikkeuksena on tosin stadionin sisällä tapahtuva moottoripyöräajojahti, joka on elokuvan parhaimpia kohtauksia mutta aivan liian lyhyt.

Harmillisesti Final Scoren roistot eivät ole kovin vakuuttavia tai uhkaavia. Pieni joukko terroristeja onnistuu kuin ihmeen kaupalla kaappaamaan koko stadionin ja hallitsemaan sen kaikkia turvakameroita ja piilottamaan räjähteitä kenenkään huomaamatta. Elokuvassa nähtävä jalkapallomatsi ei keskeydy, eivätkä stadionin 35 000 katsojaa huomaa terroristien toimintaa kulissien takana.

Final Score yrittää päästä näistä synneistä kuin koira veräjästä ja tavallaan se pääseekin. Kuka haluaa katsoa elokuvaa, jossa terroristit saadaan kiinni porteilla ja ojennetaan poliisille? Kyseessä olisi lyhyt ja tylsä elokuva, mutta katsojan aliarvioiminen on aina pahasta.

Pääpahiksen Arkadyn roolissa nähtävä Ray Stevenson on puinen eikä onnistu tekemään mitään hahmonsa potentiaalilla. Kyseessä olisi voinut olla herkullisen mielenvikainen, todella camp tai vaikka edes hieman humoristinen hahmo, mutta Stevenson tyytyy huonoon aksenttiin ja latteaan lausuntaan.

Dannin roolissa nähtävä Lara Peake on hauska lisä miespainotteiseen elokuvaan. Danni on itsenäinen mutta teinikiukuttelusta kärsivä nuori nainen, joka elokuvan edetessä nousee mielenkiintoiseksi ja kypsäksi hahmoksi. Amit Shahin Faisal tuo paljon kaivattua huumoria, kun elokuva uhkaa ottaa itsensä liian vakavasti.

Ohjaaja Scott Mannin edellinen elokuva Heist oli myöskin ala-arvoinen kalkkuna. Vaikka Final Score ei ole ihan täysin unohdettava elokuva, ei mies näytä oppineen paljon. Ehkä ohjaajan seuraava tekele on sitten jo ihan mukiinmentävä elokuva. Sitä odotellessa, ripusta aivosi narikkaan ja katso Final Score. Tai mieluummin oikeastaan Die Hard. Yippee-ki-yay, vai miten se nyt menikään.

Final Score -elokuvan traileri

Lisää luettavaa