Ihmeellinen Beverly Luff Linn

/ GENRE , ENSI-ILTA 07.12.2018 TÄHDET

Ei yhtä shokeeraava kuin The Greasy Strangler mutta sitäkin oudompi komedia, joka ei naurata. Aubrey Plaza heittäytyy rooliinsa ihailtavalla vakaumuksella, mutta elokuva on liian pitkä ja tylsä.

Lulu Dangerin elämä on jymähtänyt paikoilleen. Hän saa potkut aviomiehensä kuppilasta eivätkä asiat suju kotonakaan. Lulu näkee mainoksen Beverly Luff Linn -nimisen mystisen miehen yhden illan showsta ja on samantien kiinnostunut. Mutta kuka Beverly Luff Linn oikein on? Lulun matkaan lähtee myös Colin, joka yritti varastaa Lulun aviomieheltä Shanelta rahat, jotka Shane varasti Lulun veljeltä.

The Greasy Strangler -elokuvalla säväyttänyt Jim Hosking on palannut uudella oudolla komedialla. Jos The Greasy Strangler oli hieman liikaa, kannattaa tämäkin skipata. Ihmeellinen Beverly Luff Linn on jollain tapaa oudompi kuin The Greasy Strangler, sillä se on täynnä toinen toistaan oudompia roolisuorituksia, jotka eivät sovi yhteen.

Aubrey Plaza on mainio naisena, jonka elämä suistuu raiteiltaan entisen heilan palatessa kuvioihin. Plaza on jo pitkään rakentanut uraa erikoisena näyttelijättärenä ja on ehkä viimein löytänyt itselleen täydellisen roolin. Myös Jemaine Clement ja Craig Robinson ovat hauskoja, mutta Hoskingin komedia ei koskaan aivan yllä kulttitasolle. Elokuvalla ei ole juurikaan muuta tarjottavaa kuin epätasaisia vitsejä ja ällöä slapstick-komiikkaa.

Erityisesti Robinson on täysin hukkaan heitetty oudosti murahtelevana Beverly Luff Linnina. Robinson on tunnettu komedian lahjoistaan, mutta hänelle ei ole annettu paljon tekemistä. Luff Linnin murahtelu on aluksi hupaisaa, mutta parin kohtauksen jälkeen lähinnä rasittavaa. Emile Hirsch tuntuu olevan täysin eri planeetalla kuin muut näyttelijät, kuin pullasorsa joutsenten keskellä.

Jim Hosking on ohjaaja, joka selkeästi nauttii katsojien koettelemisesta. Elokuvan jokainen kohtaus tuntuu olevan testi; onko tämä liian outoa, kestätkö lisää? Beverly Luff Linn ei kuitenkaan koskaan ole palkitseva kokemus, vaan turhanpäiväinen ja unohdettava elokuva. Harmi, sillä siinä on niin hävyttömän kovat näyttelijät. Elokuvan suurin synti on kuitenkin sen kykenemättömyys naurattaa katsojaa. Ajoittain huvittava, usein naurettava muttei koskaan hauska Beverly Luff Linn on pettymys ohjaajalta, joka vaikutti lupaavalta.