Larry Crowne – Uusi mahdollisuus

25.8.2011 09:30
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 26. elokuuta

Tom Hanks on Tom Hanks vaikka voissa paistaisi. Hän on tehnyt uransa varrella hyviä ja ikimuistettavia roolisuorituksia esimerkiksi elokuvissa Big, Philadelphia, Pelastakaa sotamies Ryan ja Castaway – Tuuliajolla. Ja sitten vähemmän hyviä. Hanksin ärsyttävä piirre on hänen päällepäin näkyvä omahyväisyytensä. Tästä ei tee poikkeusta hänen tuottamansa, ohjaamansa, kirjoittamansa ja pääosittamansa Larry Crowne – Uusi mahdollisuus.

Larry Crowne (Hanks) on varsinainen mattimeikäläinen; hajuton, mauton mutta hyväsydäminen ja ahkera työntekijä. Hän on eronnut, ja työskentelee hypermarketissa ollen usein kuukauden työntekijä. Sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, Larry saa potkut pienen muotoseikan takia ja jää pulaan liian suuren asuntolainan kanssa. Larry lähtee hankkimaan uusia taitoa työnhakua varten kouluun, jossa hän tapaa uusia tuttavuuksia, eritoten hieman alkoholisoituneen ja onnettomasti naimisissa olevan puhetaidonopettajan, rouva Tainot’in (Julia Roberts).

Koska Hanks on amerikkalaisen jokamiehen perikuva, ovat hänen elokuvansa turhan usein sovinnaisia pannukakkuja. Sellainen on tämäkin elokuva. Siinä on pari ’ihan kivaa’ kohtausta, mutta muuten sen haluaisi unohtaa mahdollisimman pian. Se sopii treffielokuvaksi, jos haluaa keskittyä enemmän kädestä pitämiseen kuin valkokankaan tapahtumiin.

Hannu Liekso

Larry Crowne – Uusi mahdollisuus – Traileri
Filmtrailer.com

Lisää luettavaa