Maija Mehiläinen ja kultainen aarre

/ GENRE , , ENSI-ILTA 06.08.2021 TÄHDET

Kyllä Euroopassakin osataan animaatioita tehdä. Eipä ole Maija-leffojen laatu matkan varrella kärsinyt.

Kaikkien rakastama Maija Mehiläinen tekee paluun! Elokuvasarjan kolmas osa, Maija Mehiläinen ja kultainen aarre on kaikin puolin paranneltu versio muutama vuosi sitten julkaistusta Maija Mehiläinen ja hunajakisat -animaatiosta.

Tällä kertaa Maija (äänenä Henni-Liisa Stam) ja Ville (Lotta Lindroos) päätyvät suureen seikkailuun, kun he onnistuvat törmäilemään kotipesässään kevätkauden avaavan Valokiven tuusan nuuskaksi. Kuningatar (Katja Aakkula) uhkaa erottaa parhaat kaverukset toisistaan, joten Maija ja Ville karkaavat tuohtuneina pesän turvasta.

Ulkopuolella he törmäävät tuntemattomaan muurahaiseen, joka sysää heille kultaisen aarteen. Aarre pitäisi toimittaa kohti kaukaista maata, jossa on erilaisten ötököiden asuttama jättikaupunki. Sen takaa löytyy kuningaskunta, jossa muurahaiset ja kuoriaiset käyvät taistelua paikan herruudesta.

Kultainen aarre kuoriutuu kuitenkin kesken matkan ja munasta syntyy söötti pieni murkkukuningatar. Maijan ja Villen on opeteltava koko joukko uusia taitoja, jotta he selviävät seikkailustaan kunnialla. Mukaansa he saavat edellisistä osista tutun hölmöilevän muurahaiskaksikon.

Saksalais-australialainen yhteistyöanimaatio näyttää komealta. Leffa on värikäs, ja siinä on paljon pieniä yksityiskohtia, joihin perheen pienimmät varmasti ihastuvat. Myös suomalaiset ääninäyttelijät tekevät tuttuun tapaan loistotyötä.

Elokuva opettaa taaperoille toveruuden voimaa, yhteistyön tarpeellisuutta ja anteeksiannon merkitystä. Erinomainen leffa perheen aivan pienimmille rakkauspakkauksille. Kaiken kaikkiaan laadukas ja suloisesti pörisevä elokuva.

Niko Ikonen


YouTube video