Men in Black: International

GENRE , , ENSI-ILTA 14.06.2019 TÄHDET

Kaikkien aikaisempien Men in Black -elokuvien perusasetelmat, hahmot ja juonikuviot kopioiva uudelleenkäynnistys ei onnistu millään tasolla.

Pieni tyttö törmää avaruusolioon ja todistaa kuinka mustiin pukuihin pukeutuneet miehet pyyhkivät muistot siitä hänen vanhempiensa mielestä. Aikuisena hän on edelleen kiinnostunut maapallon ulkopuolisesta elämästä ja etsii pakkomielteenomaisesti niiden parissa työskentelevää salaista organisaatiota. Eipä siis aikaakaan, kun hän on puoliväkisin värväyttänyt itsensä Men in Black -järjestöön.

Yhdysvalloista Tessa Thompsonin esittämä, agentti M:ksi nimetty nuori nainen lähetetään kokelaaksi Lontooseen, jossa määrätietoinen neitokainen tunkee itsensä maapallon pari vuotta aikaisemmin ilkeiden alienien hyökkäykseltä pelastaneen ylimielisen agentti H:n (Chris Hemsworth) aisapariksi. Kaksikko saa tehtäväkseen viihdyttää tärkeää vierasta ulkoavaruudesta, mutta keikka menee tietysti poskelleen, ja he huomaavat olevansa niin oman organisaationsa kuin alienpahisten takaa-ajamia.

Vuosina 1997–2012 tehtiin kolme Men in Black -elokuvaa, joissa pääkaksikkona nähtiin Will Smith ja Tommy Lee Jones. Ne menestyivät sen verran hyvin, että oli oikeastaan vain ajan kysymys, milloin franchise elvytettäisiin. Harmi, että lopputulos on elävä ruumis.

Elokuva olettaa, että katsoja on nähnyt aikaisemmat elokuvat tai ainakin tietää niiden sisällön. Silti se yrittää ratsastaa Thompsonin hahmon kokemalla uutuudenviehätyksellä, vaikka sama on koettu Will Smithin kanssa aikoja sitten. Jos taas edelliset MiB-leffat eivät ole tuttuja, konsepti ja sen esittely tuntuvat todennäköisesti tosi kömpelöiltä.

Käsikirjoitus on kuin hölmöin Roger Mooren kauden Bond-seikkailu, mutta laiskemmin kirjoitettu. Toimintakohtaukset ovat väsähtäneitä ja efektit suurimmaksi osaksi yllättävän heikkoja. Niiden väliin kirjoitettu läppä ei naurata, ja Thompsonin ja Hemsworthin välinen kemia on vieläkin heikompi kuin Thor- ja Avengers-elokuvissa. Toisiensa tukemisen sijaan he tuntuvat kilpailevat tilasta.

MiB-elokuville on ilmeisesti mahdotonta kirjoittaa juonta, jossa ei metsästettäisi superasetta. International kaiken lisäksi mokaa ilmeisen tarkoituksensa pohjustaa kansainvälisestä agenttiorganisaatiosta kertovaa franchisea.

 


YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat