Men In Black 3

GENRE , ENSI-ILTA 23.05.2012 TÄHDET

Vuoden 1997 Men in Black oli huikea tieteistoimintahitti, mutta vaikka sen jatko-osa vuonna 2002 oli myös menestys, ei sen vastaanotto ollut enää yhtä haltioitunut. Onkin hieman outoa, että franchiseen päätettiin palata vielä kymmenen vuotta myöhemmin, kun vastaavia efektiseikkailuja tulvii ovista ja ikkunoista. Elokuvan nähtyään on kuitenkin todettava, että sarja ja varsinkin sen päähenkilöt kaipasivat ja ansaitsivat tällaisen langanpäät solmivan tarinan. Men in Black 3 on tosin sen verran viihdyttävä, että siitä voi hyvinkin tulla lisää jatko-osia generoiva hitti, mikä on ehkä hieman kaksiteräinen miekka.

Will Smithin ja Tommy Lee Jonesin esittämät J ja K työskentelevät edelleen Men in Black -järjestön agentteina tehtävänään pitää suuri yleisö tietämättömänä universumin monista avaruusroduista ja maapallolle asettuneista alieneista. J:n ulospäinsuuntautuneisuus ja K:n yrmeys rasittaa heidän välejään, mutta kunnon törmäyskurssille kaveruus ajautuu, kun K:n aikoinaan vangitsema superrikollinen pakenee Kuuhun rakennetusta jättivankilasta samalla kun J järkyttyy K:n tunteettomuudesta kollegan muistotilaisuudessa.

Ennen kuin J voi kunnolla nostaa kissan pöydälle, K katoaa, eikä häntä muista kukaan muu. MiB-järjestön päämajassa tosin on muistomerkki 40 vuotta aikaisemmin sankarina kuolleelle agentille. J:lle valkenee, että joku on matkannut menneisyyteen tappamaan K:n, minkä seurauksena koko Maapallo on vaarassa nykyajassa. J matkaa vuoteen 1969 tarkoituksenaan palauttaa asiat ennalleen keikuttamatta aikajatkumoa liikaa. Asiat eivät tietenkään suju niin yksinkertaisesti, vaan hän joutuu yhteistyöhön K:n nuoremman version kanssa.

Alkuun Men in Black 3 vaikuttaa vanhan toistolta, kun J ja K tekevät työtään New Yorkin alienalamaailman parissa. Kun toiminta siirtyy 1960-luvulle, konsepti saa aivan uutta eloa. Aikamatkailu tuo tarinaan eeppisyyttä samalla kun Will Smithin, Tommy Lee Jonesin ja jälkimmäistä nuorempana hienosti kanavoivan Josh Brolinin sanailu pitää seikkailun jalat maassa ja toiminnan ihmisläheisenä.

Kun Men in Black 3 pystyy tuttuudestaan huolimatta lopussa vielä aidosti yllättämään – ja kyllä, koskettamaankin – on uutuus vanhanaikaisesti mutta silti raikkaasti viihdyttävä hömppä, joka jättää jälkeensä hyvän mielen.Filmtrailer.com

Aiheeseen liittyvät elokuvat