Midnight Sun

GENRE , ENSI-ILTA 29.03.2018 TÄHDET

Huonosti toteutettu mainoselokuva on tuttua ja turvallista hömpänpömppää.

17-vuotias Katie (Bella Thorne) sairastaa hengenvaarallista sairautta nimeltä XP (Xeroderma pigmentosum). Sitä sairastava ihminen ei voi altistua ultraviolettisäteilylle eli auringonvalolle laisinkaan, sillä hänen DNA:nsa vaurioituu, joka johtaa hermostolliseen rappeumaan, ihosyöpään ja muihin hengenvaarallisiin oireisiin. 40 prosenttia potilaista ei elä yli 20-vuotiaiksi.

Katie on rakastunut naapurin Charlieen (Patrick Schwarzenegger), jonka elämää hän on seurannut ikkunan suojista koko elämänsä ajan. Lopulta kaksikko kohtaa yön turvin kaupunkinsa juna-asemalla, mikä tietenkin johtaa romanssiin. Katie päättää salata sairautensa, joten melko imelää melodraamaahan siitä syntyy.

Japanilaiselokuvaan perustuva Midnight Sun on mainoselokuva. Thorne myy elokuvalla musiikkiaan ja muita tuotesijoiteltuja brändejä. Schwarzenegger taas haluaisi näytellä, mutta ikävä kyllä hänessä ei ole isänsä Ison-Arskan charmia tai fysiikkaa. Elokuva kertoo siis kuinka alahuultaan pureva kaunotar kohtaa koulun urheilusankarina toimivan koivuhalon amerikkalaisessa keskiluokkaisessa unelmassa, jossa ihmisten suurimmat ongelmat ovat muoti, illallinen, suhteet, bailaaminen ja oma itsekeskeinen imago.

Elokuva on niin sanottu itkunpuristaja (tearjerker). Se on niin melodramaattinen ennalta-arvattavissa käänteissään, että paikoin juonikuvioista tulevat mieleen jopa Fifty Shades -leffat – ilman erotiikkaa tietenkin, sillä tämä on tehty varhaisteineille. Elokuva etenee katsojan tunnemaailmaa manipuloiden ja täysin laskelmoidusti kohti itsestään selvää loppuaan. Rainan parasta antia on Katien pirtsakkaa bestistä esittävä Quinn Shephard.

Midnight Sunin suurin synti on se, että se on vain niin tolkuttoman turhanpäiväinen ja jopa melko huonosti tehty. Vielä 1990-luvulla tällaisesta tavarasta karsittiin kasaan iltapäivän teini-tv-sarjoja, mutta nyt näitä tuodaan valkokankaille teinidraamojen kadottua telkkarista. Mikäli nautit vuosi sitten ensi-iltansa saaneesta romanttisesta Kaikki kaikessa -teinidraamasta, tulet varmasti viihtymään tämänkin young adult -tarinan kanssa.


YouTube video