Millerit

GENRE ENSI-ILTA 06.09.2013 TÄHDET

Kun nuorisojoukko ryöstää huumekauppias Davidin pilvikätkön ja rahat, antaa huumepomo tälle mahdollisuuden salakuljettaa Meksikosta ”hieman” pilveä. Yksin David ei voi lähteä, sillä mies pysäytettäisiin rajalla varmasti. Harhautukseksi hän palkkaa ”lapsikseen” kodittoman tytön ja yksinäisen pojan sekä ”vaimokseen” naapurissa asuvan stripparin. Yhdessä he ovat Millerit, maailman tavallisin perhe viattomalla Meksikon-reissulla.

Keikka ei tietenkään mene putkeen, ja uusioperhe sekaantuu huumerikollisten välienselvittelyyn. Toisiaan inhoava nelikko oppii matkan aikana perheen tärkeydestä.

Millerit on rasittavan nykyaikainen Hollywood-komedia. Siitä on yritetty tehdä roisi ja epätyypillinen viihde-elokuva, jonka hahmot ovat mahdollisimman vastenmielisiä ja sopimattomia lämpimään kasvutarinaan. Siksi tuntuu loukkaavalta, kun tekijät laiskasti muovaavatkin elokuvasta tyypillisen viihde-elokuvan, jollaisia he ovat pilkkaavinaan.

Millerien pitäisi uskaltaa tavoitella rehdimmin sitä tunnevaikutusta, jonka se nyt toteuttaa vähän sinne päin, silmiä samalla ironisesti pyöritellen. Hyvä vaihtoehto olisi ollut tehdä musta komedia, joka kumoaisi samoja konventioita oivaltavasti. Millereistä tulee mieleen tv-sarja Pulmuset. Sarja oli nihilismistään huolimatta inhimillinen, sillä se pohjasi usein todellisiin perhe-elämän ongelmiin. Millereistä uupuu se vähäinenkin inhimillinen ydin.

Huumori on välillä ihailtavan matalamielistä mutta laimeaa. Naljailu on väkinäisen ilkeää. Eniten jaksetaan kierrättää vitsiä, jossa feikkiperhe käyttäytyykin kuin oikea perhe. Siihen palataan aina homo- ja insestivitsien välissä. Muutamista hyvistä hetkistä vastaavat Sudeikis ja Aniston, jotka silkalla ammattitaidolla saavat monista kohtauksista siedettäviä. Vaivaannuttavaa teinipoikaa esittävä Will Poulter saa nelikosta osakseen parhaat vitsit.

Paksuviiksistä perheenisää esittävä Nick Offerman ja hössöttävää vaimoa esittävä Kathryn Hahn vastaavat elokuvan hauskimmista hetkistä. Parinvaihtokohtaus Sudeikisin ja Anistonin hahmojen kanssa äityy miltei ihailtavan oudoksi, mutta ei sittenkään.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat