Mitä odottaa kun odotat

13.7.2012 12:44
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 13.07.2012

Mitä odottaa kun odotat on elämän suuria kysymyksiä. Ainakin niille, jotka odottavat ensimmäistä lastaan. Aiheesta on kirjoitettu paljon kirjoja, joista yksi perustuu amerikkalaisen Heidi Murkoffin omiin kokemuksiin. Murkoff totesi, että ei saanut vastauksia kysymyksiinsä raskausajasta ja lapsensaannista, joten hän tarttui itse aiheeseen odottaessaan ensimmäistä lastaan. Nyttemmin hän on myynyt kirjastaan jo neljä painosta – yli 17 miljoona nidettä – hänellä on web-sivut ja säätiö. Time-lehti nimesi hänet sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon vuonna 2011.

Ei siis ihme, että Hollywood kiinnostui aiheesta, kun pontentiaalinen yleisöpohja oli jo olemassa. Mukaan saatiin suuri joukko kirkkaita tähtiä, millä halutaan varmistaa elokuvan kassamenestys. Ohjaajan pallille on istutettu britti Kirk Jones, joka teki debyyttinsä hirtehisellä komedialla Lottovoittaja Ned (1998), jota seurasi Nanny McPhee – satumainen lastenvahti (2005).

Mitä odottaa kun odotat kertoo viidestä pariskunnasta, jotka kohtaavat lapsensaamisen, kukin hyvin eri tilanteissa. Kaikki yrittävät valmistautua siihen omista lähtökohdistaan hyvin eri tavoin. Jules (Cameron Diaz) juontaa televisiossa painonpudotuskilpailua ja osallistuu julkkisten tanssikilpailuun, jonka tiimoilta löytää paristaan (Matthew Morrison) itselleen lapsensa isän. Holly (Jennifer Lopez) on muun muassa vauvapotretteja kuvaava valokuvaaja, joka ei voi saada biologista lasta miehensä (Rodrigo Santoro) kanssa, ja he päättävät turvautua adoptioon.

Gary (Ben Falcone) on elänyt aina autourheilulegenda Ramseyn (Dennis Quaid) varjossa. Hän on jo parin uuvuttavan vuoden yrittänyt saada lasta ajan äitiyskauppaa pitävän vaimonsa (Elizabeth Banks) kanssa. Gary tuntee pienemmyyttä kaikessa onnistuvan isänsä rinnalla sekä siinä, ettei ole onnistunut siittämään lasta vaimolleen. Ramsey taas nauttii joka hetkestä nuoren vaimonsa (Brooklyn Decker) kanssa, ja kilpailuhenkisenä päihittää poikansa kaksosilla.

Marco (Chance Crawford) ja Rosie (Anna Kendrick) myyvät molemmat pikaruokaa pakettiautoista ja kilpailevat keskenään. He ovat tunteneet jo kouluaikoina, mutta jotain on tuolloin jäänyt kesken. Nyt he paikkaavat menetettyä aikaa, jolloin he tulevat panneeksi lapsen alulleen. Koomikko Chris Rock esittää Viciä, joka on perustanut muutaman isän kesken ”äijäjengin”, porukan, jossa isät kuljettavat pilttinsä puistoon ja yrittävät pitää pystyssä miehuutensa rippeitä.

Mitä odottaa kun odotat on romanttinen komedia, mutta hyvin erilainen siinä sarjassa aiheensa käsittelyn takia. Se on täynnä hyvää mieltä ja hassuja tilanteita, mutta miksikään suureksi naurupommiksi se ei ylly. Myöskään ensitreffeille elokuvasta ei taida olla, koska silloin ei välttämättä lapsen hankkiminen ole päällimmäisenä mielessä. Sen sijaan tyttöjen iltaan tämä sopii mainiosti. Etenkin jos lapsensaaminen on ajankohtainen, harkinnassa tai jos haluaa muistella esikoisensa odotusta.

Mitä odottaa kun odotat -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa